MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Το μεγάλο ψέμα της Αυστρίας

Αν και απολύτως αναληθές, επικρατεί η άποψη πως η χώρα προσαρτήθηκε καταναγκαστικά από το Χίτλερ, ο οποίος όμως έχασε τον πόλεμο το 1945. Έχει εδραιωθεί δηλαδή η άρνηση της πραγματικότητας, η οποία δεν είναι άλλη από την εκούσια συμμετοχή των Αυστριακών στη Μεγάλη Γερμανία – ενώ στον H.C. Strache, στον ηγέτη της ακροδεξιάς και μέχρι πρόσφατα αντιπρόεδρο λείπει, όπως επίσης σε πάρα πολλούς συμπατριώτες του, η πίστη στη Δημοκρατία και στο Κράτος Δικαίου, αφού στην ουσία θεωρούν ως ιδανικό πολίτευμα τον Ολοκληρωτισμό.
 

Ο δημοκρατικός πατριωτικός χώρος

Οι σημερινές πολιτικές και οικονομικές ελίτ δεν βλέπουν καμία απειλή από τα αριστερά – την οποία θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν με ακροδεξιές, φασιστικές ομάδες. Αντίθετα θεωρούν πως ο πατριωτικός δημοκρατικός χώρος, ως ένα κίνημα που εκφράζει τη δυσαρέσκεια των χαμένων της παγκοσμιοποίησης και της πολιτικής λιτότητας, κυρίως των μεσαίων και κατώτερων εισοδηματικών τάξεων, αποτελεί τον πραγματικό κίνδυνο αποσταθεροποίησης του δικού τους συστήματος – ο οποίος θα μπορούσε να ανοίξει το «κουτί της Πανδώρας», προκαλώντας τεράστιες ρωγμές στο οικοδόμημα τους με ανυπολόγιστα επακόλουθα.

Νέα γενιά φτωχών! Στοιχεία – σοκ για τους μισθούς και τις συντάξεις στην Ελλάδα

Ο ένας στους τρεις μισθωτούς στην Ελλάδα απασχολείται πλέον με ευέλικτη απασχόληση και μισθό – φιλοδώρημα 317 ευρώ (καθαρά), δηλαδή χαμηλότερο ακόμη και από το επίδομα ανεργίας (360 ευρώ). Την ίδια ώρα, την περίοδο 2014-2017 το εισόδημα των συνταξιούχων μειώθηκε κατά 15,5%, ενώ ο ένας στους δύο συνταξιούχους στη χώρα μας (1,2 εκατομμύρια άτομα) επιβιώνει με κύρια – μεικτή – σύνταξη κάτω από 500 ευρώ!

Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών του ΕΦΚΑ αλλά και του ΙΝΕ ΓΣΕΕ αποδομούν το κυβερνητικό αφήγημα και αποδεικνύουν ότι οι Ελληνες την τελευταία τετραετία έγιναν φτωχότεροι και μάλιστα αύξησαν τα χρέη τους. Ετσι: