MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Φταίει η κλιματική αλλαγή και ο αγρότης – Σωτήρας η κυβέρνηση!

Στην κλιματική αλλαγή στους, στους ισχυρούς ανέμους και στην ανεμελιά του αγρότη που έκαιγε ξερόκλαδα, απέδωσε εμμέσως πλην σαφώς ο πρωθυπουργός την καταστροφή από την πρώτη μεγάλη πυρκαγιά της χρονιάς. Ο κ. Μητσοτάκης κατόπιν εορτής συγκάλεσε σύσκεψη των αρμοδίων υπουργών και υπηρεσιακών παραγόντων καθώς και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αντιπυρική περίοδο, στην έδρα της Πολιτικής Προστασίας την Δευτέρα.


Είναι σαφές ότι το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί πλέον να διαχειριστεί το πολιτικό κόστος καθώς η πυρκαγιά αφενός έδειξε την έλλειψη ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού και αφετέρου αποδόμησε το αφήγημα της διαχειριστικής αποτελεσματικότητας της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο εν πολλοίς ανέπτυξε μετά την πυρκαγιά στο Μάτι και είχε κάνει σημαία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Η Τουρκία ΔΕΝ πρόκειται να παραμείνει στη Δύση ακόμη και μετά από τον Ερντογάν”! Ανάλυση που καταρρίπτει “βεβαιότητες”

Η συντριπτική πλειοψηφία των αναλύσεων που διαβάζουμε και ακούμε για την Τουρκία, ξεκινούν από ένα κοινό σημείο: η Δύση δε θέλει να “χάσει” την Τουρκία και η Τουρκία δε θέλει να εγκαταλείψει τη Δύση. Για το πρώτο δεν υπάρχει αντίλογος, αλλά για το δεύτερο εκφράζονται πλέον πολύ σοβαρές αμφιβολίες, από πολύ σοβαρούς αναλυτές σε έγκυρα ΜΜΕ του πλανήτη. Ελπίζουμε ότι στην Αθήνα κάνουν τον κόπο να εξετάσουν και αυτά τα σενάρια που θέλουν τον Ερντογάν αποφασισμένο να οδηγήσει τη χώρα του σε άλλους δρόμους, μακριά από τη Δύση. Κι όχι μόνο αυτό: η απόφαση για απομάκρυνση της Τουρκίας από τη Δύση είναι πολύ πιθανό να μην αλλάξει ακόμη κι όταν ο Ερντογάν αποχωρήσει από το πολιτικό σκηνικό της Τουρκίας.


Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αναλύσεις είναι αυτή που διαβάσαμε στο Foreign Affairs με την υπογραφή της Aslili Aydintasbas. Τίτλος της ανάλυσης “Η Τουρκία δεν πρόκειται να επιστρέψει στη Δύση”…Η ανάλυση είναι νομίζουμε πολύ χρήσιμη και ως αντίδοτο σε μάλλον επικίνδυνες “βεβαιότητες”.