MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Σε αυτή τη χώρα οι πολίτες καίγονται, πνίγονται, σκοτώνονται αλλά ποτέ κανείς δεν φταίει

( John.k -  «Ο Θεός !! … ο Θεός !!… η κακιά η ώρα !! ….», έτσι δεν λένε στο τέλος ; Όταν έχεις αποικιοκρατικές κυβερνήσεις ξένων δυνάμεων είναι ποτέ δυνατόν να αναλάβουν την ευθύνη ότι κάτι δεν έχουν κάνει σωστά ; Ή οι ντόπιοι οι ιθαγενείς φταίνε , ή η κακιά η ώρα ή αόριστα «οι προηγούμενες κυβερνήσεις» - στους οποίους , το βουλευτικό άσυλο τους παρεμπιπτόντως, παραμένει σε ισχύ )

Σε αυτή τη χώρα οι πολίτες καίγονται, πνίγονται, σκοτώνονται, χάνουν σπίτια και περιουσίες εδώ και δεκαετίες αλλά ποτέ δεν φταίει κανείς και ποτέ τίποτα δεν αλλαζει. Κάθε χρόνο εκατοντάδες στρέμματα δάσους καίγονται, ρέματα μπαζώνονται, νόμοι ψηφίζονται με παραθυράκια ώστε οι πολιτικοί αυτής της χώρας να νομιμοποιούν αυθαίρετα πάνω σε ρέματα και δάση για να αγοράζουν συνενοχή και ψήφους. 

Ο ορισμός της αποτυχίας

Η κυβέρνηση, επικαλούμενη συνεχώς την αποτυχημένη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ως μέτρο αξιολόγησης της δικής της, τοποθετεί τον πήχη πολύ χαμηλά – χαμηλότερα από όσο ποτέ μέχρι σήμερα. Με τον τρόπο αυτό δικαιολογεί τα τεράστια λάθη της, όπως στο θέμα της διαχείρισης του COVID 19 – όπου ενώ κλείδωσε την οικονομία μας για δύο περίπου μήνες, με κόστος πάνω από 6 δις € μηνιαία, διατηρώντας τουλάχιστον τα κρούσματα χαμηλά, στη συνέχεια την άνοιξε για τους τουρίστες! Το αποτέλεσμα ήταν όχι μόνο να εκτοξευθούν τα κρούσματα ξανά στα ύψη, γεγονός καταστροφικό για τον τομέα της Υγείας και για τους Έλληνες, αλλά με αντάλλαγμα λιγότερα από 5 δις € τουριστικά έσοδα – με κίνδυνο να αναγκασθεί ξανά να κλειδώσει την οικονομία, με πολλαπλάσιο κόστος. Την ίδια στιγμή έχουν κορυφωθεί ξανά τα δίδυμα ελλείμματα και τα δίδυμα χρέη, δημόσια και κόκκινα ιδιωτικά – ενώ στα εθνικά βαδίζουμε από το κακό στο χειρότερο. Όσο καλοπροαίρετος και αν είναι λοιπόν κανείς, δεν είναι δυνατόν να θεωρήσει φυσιολογικά τόσο τραγικά λάθη – ούτε να εφησυχάσει, αποδεχόμενος πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαχειριζόταν ενδεχομένως τις πολλαπλές κρίσεις ακόμη χειρότερα. 

Το 10% των γερμανικών επιχειρήσεων στα όρια της πτώχευσης: Στα όρια και πολλές τράπεζες

File Photo: Γενική άποψη από τα κεντρικά γραφεία της
κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας της Bundesbank, στη
Φραγκφούρτη EPA, MAURITZ ANTIN
Μετά την ιστορικών διαστάσεων οικονομική ύφεση την άνοιξη, τους επόμενους μήνες αναμένεται στη Γερμανία κύμα πτωχεύσεων σε μεγάλο αριθμό εταιριών αλλά και διόγκωση των κόκκινων δανείων στις γερμανικές τράπεζες. 

Θεωρείται δεδομένο ότι η κρίση του κορωναϊού θα έχει αρνητική επίδραση στις τράπεζες. Άγνωστο παραμένει ωστόσο ποιες συνέπειες θα έχει η πανδημία στο ύψους των κόκκινων δανείων και αν αυτά είναι σε θέση να πυροδοτήσουν μια νέα τραπεζική κρίση. 

Σε δυσοίωνη πρόβλεψη του Ινστιτούτου Οικονομικής Έρευνας Λάιμπνιτς IWH στην πόλη Χάλε αναφέρεται ότι ακόμα και αν η Γερμανία καταφέρει να ξεπεράσει σχετικά εύκολα την οικονομική ύφεση δεκάδες τράπεζες θα χρεοκοπήσουν. Η έκθεση των ειδικών εκτιμά ότι σε περίπτωση που χιλιάδες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις δεν θα είναι πλέον σε θέση να εξυπηρετήσουν τις πιστώσεις που έλαβαν τότε τα κόκκινα δάνεια θα απειλήσουν την ύπαρξη πολλών γερμανικών τραπεζών. Το αισιόδοξο σενάριο του οικονομικού ινστιτούτου προβλέπει 6% κόκκινα δάνεια αν η γερμανική οικονομία ορθοποδήσει γρήγορα, ενώ το απαισιόδοξο μέχρι και για 28%. Το αισιόδοξο σενάριο τοποθετεί την αξία των κόκκινων δανείων στα 127 δισεκατομμύρια ευρώ και το απαισιόδοξο στα 624 δις. 

Η ΕΛΔΥΚ ΤΟ 1974.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ….. 

Η ΕΛΔΥΚ ΤΟ 1974 ΣΤΟ ΜΕΝΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ -ΧΑΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ – ΜΑΧΕΣ ΣΩΜΑ ΜΕ ΣΩΜΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΩΝ Η ΕΛΔΥΚ ΜΕ ΤΟ 211 Τ/Π, ΣΩΖΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ…… 

Τόση ήταν η μανία των Τούρκων που αποκεφάλισαν σχεδόν όλα τα σκηνώματα των Ελλήνων στρατιωτών μέσα στο μαρτυρικό στρατόπεδο 

Παραμονή της Παναγίας στην Κύπρο και οι μάχες δεν έχουν σταματήσει παρά την εκεχειρία εδώ και εβδομάδες. Οι Τούρκοι προωθήθηκαν στα σωθικά της Κύπρου και έχουν καταλάβει μεγάλο μέρος του νησιού. Η Εθνική Φρουρά βαριά χτυπημένη από τα στίφη του Αττίλα συνεχίζει να δίνει μια απέλπιδα μάχη μπροστά στις χιλιάδες Τούρκους αιμοδιψείς εισβολείς. Σφάζουν, βιάζουν, καίνε…πάντα έτσι έκαναν…όταν επελαύνουν καίνε και καταστρέφουν. Η κατάρα της Ασίας έπεσε βαριά στην Κύπρο… 

Άρθρο Ι.ΜΑΖΗ: “Η συμφωνία με την Αίγυπτο θα χρησιμοποιηθεί στην “εξαφάνιση” του Καστελόριζου”!

“Γιατί ωρέ σορ Νικολάκη, από παρτσινέβελος να γενώ σέμπρος του Μισιρλή και του Τούρκου, στο δικό μου το νιτερέσσο;”

υπό του Προφεσσόρου, στο ουνιβερσιτά το νατσιoνάλε, του Κόντε Καποντίστρια τση Αθήνας,

του σορ Γιαννάκη Μάζη από τη Μπαρουνιά Μαρτσέλλο, τσου Κορφούς.

Ή δια το πιστόν

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ (ΜΕΡΙΚΗΣ) “ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΑΟΖ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ” ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΝΗΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.