MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Δημοσκόπηση: «Πάτωσε» η κυβέρνηση σε μεταναστευτικό κι ελληνοτουρκικά

( John.k - Αλήθεια γιατί ανέλαβε ο Μητσοτάκης Πρωθυπουργός; Γιατί ανέλαβε! … δεν τον έβγαλε ο λαός …. Φαίνεται από τις συγκεντρώσεις που είχε κάνει πριν τις εκλογές. Ο κόσμος από κάτω ήταν τόσο λίγος που απεγνωσμένα οι σκηνοθέτες προσπαθούσαν να τον κάνουν να δείχνει αρκετός αλλά δεν τους έβγαινε με τίποτα. Ο Ελληνικός λαός δεν είναι τόσο χαζός ώστε να ψηφίσει και πάλι ένα από τα κόμματα που τον κατέστρεψε. Τι διαφορετικό είπε και έκανε σε σχέση με τον Τσίπρα; Ο Τσίπρας έπαιρνε εντολές από Αμερική, ο Μητσοτάκης από Γερμανία ….. Και το ΠΑΣΟΚ επίσης με τους Γερμανούς…. και τα τρία κόμματα, εναντίον των Ελλήνων…. Αν δεν ήταν …. Θα είχαν ήδη διεκδικήσει τις πολεμικές αποζημιώσεις από τους Γερμανούς, θα είχαν ήδη στείλει φυλακή όλους αυτούς που καταχράστηκαν χρήμα, και δημιούργησαν την κρίση …. Δεν θα υπήρχε ομερτά μεταξύ των κομμάτων … Σχετικά με τους τραπεζίτες θα είχε ήδη γίνει ότι είχε γίνει στην Ισλανδία …… φυλακή όλοι οι απατεώνες….. θα ελθχαν ήδη ανακηρύξει ΑΟΖ! )

Ιδιαίτερα προβληματισμένη πρέπει να είναι η κυβέρνηση από δημοσκόπηση της Pulse που δημοσιεύτηκε σήμερα από τον ΣΚΑΙ.

Παγκόσμια οικονομική ύφεση 1929

Η παγκόσμια οικονομική ύφεση του 1929 ήταν μια κατάσταση διεθνούς οικονομικής ύφεσης που διήρκεσε από ένα μέχρι δέκα χρόνια σε διάφορες χώρες του κόσμου. Επρόκειτο για τη μεγαλύτερη οικονομική ύφεση της σύγχρονης ιστορίας και χρησιμοποιείται στον 21ο αιώνα ως παράδειγμα για το πόσο οδυνηρή μπορεί να είναι μια οικονομική καταστροφή. 

Η "Μεγάλη Ύφεση", όπως χαρακτηρίστηκε στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τους αναλυτές προκλήθηκε μετά από το χρηματιστηριακό κραχ, που ξεκίνησε στις 24 Οκτωβρίου του 1929. Το τέρμα της κρίσης στις ΗΠΑ ταυτίστηκε με το έναυσμα της πολεμικής οικονομίας του Β' Παγκόσμιου Πολέμου γύρω στο 1939. 

Ο Τραμπ στο “σκαμνί” τον Ιανουάριο για κατάχρηση εξουσίας – Ιστορική απόφαση του Κογκρέσου

Ολοκληρώθηκε ξημερώματα σήμερα Πέμπτη (ώρα Ελλάδας) η μαραθώνια συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων που πήρε την ιστορική απόφαση να παραπέμψει σε δίκη τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση της λειτουργίας του Κογκρέσου.

Η δίκη αναμένεται να διεξαχθεί τον Ιανουάριο στη Γερουσία.

Η συνεδρίαση της ολομέλειας διήρκεσε 11 ώρες και 50 λεπτά.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελέγχουν οι Δημοκρατικοί, ενέκρινε την απαγγελία και των δύο κατηγοριών σε βάρος του μεγιστάνα.

«Μυρίζει» εξέγερση στην Τουρκία: 3,5 εκατ. Τούρκοι δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα – Ετοιμάζεται πογκρόμ κατά Αλεβιτών & Κούρδων

Γιατί φωνασκεί ο Ερντογάν και απειλεί εδώ και αρκετές ημέρες την Ελλάδα, την Κύπρο, το Ισραήλ, την Αίγυπτο και γενικώς βάλει κατά πάντων;

Όπως δείχνουν τα πράγματα, αν δεν παίξει ο ίδιος τον ρόλο του “Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή”, θα τον φάει το μαύρο σκοτάδι, σε μια χώρα που πεινάει, δεν έχουν δουλειά και διώκονται συνεχώς οι πολίτες της, ενώ 3,5 εκατ από αυτούς δεν μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου.

Εκτόξευση του χρέους στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου μέσα στο ευρώ

Θεόδωρος Κατσανέβας

Ένα τεράστιο ψέμα που διαδίδεται ευρύτατα τελευταία είναι η υπόθεση ότι, χώρες όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία,η Ιταλία,η Κύπρος έχουν βγει απο τα μνημόνια και πορεύονται ικανοποιητικά. Στην πραγματικότητα και οι χώρες αυτές σέρνονται οικονομικά και το δημόσιο χρέος τους διπλασιάστηκε ή και τριπλασιάστηκε τα πέντε τελευταία χρόνια μέσα στην ευρωζώνη.Συγκεκριμένα, μεταξύ 2008 και 2015 το δημόσιο χρέος εκτοξεύτηκε ως ακολούθως στις κάτωθι χώρες :