MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Σταθακόπουλος Δ.: Από την Τουρκία περνάει το μαύρο χρήμα της Δύσης προς τη Ρωσία και αντίστροφα.

Ο κ. Δημήτρης Σταθακόπουλος, Δρ. Παντείου Πανεπιστημίου, τουρκολόγος και νομικός, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ART και στην εκπομπή "Εκρηκτικό Δελτίο" για τις οικονομικές επιπτώσεις από τον πόλεμο της Ουκρανίας. Την εκπομπή παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Σοφία Παραδείση και Σπύρος Σταθάκης και συμμετέχει ο ποινικολόγος Περικλής Σταυριανάκης (10-05-2022 | arttv.info).


Όπως είπε ο κ. Σταθακόπουλος, κάθε μέρα που περνάει βλέπουμε ότι η κατάσταση στην Ουκρανία δεν εκτονώνεται και αντί να λαμβάνονται μέτρα από την Ευρώπη και τον δυτικό κόσμο για το πώς θα εκτονωθεί αυτή η κατάσταση, βλέπουμε ότι επιτείνεται και κυρίως με το να στέλνουν όπλα από την άλλη μεριά. Υπάρχουν, όπως είπε, υπερεθνικά οικονομικά συμφέροντα, τα οποία προστατεύουν τον αγωγό που περνάει από τη Ρωσία μέσω της Ουκρανίας και φτάνει στη Γερμανία.

Κ.Φαρσαλινός: «Μετά τα πανδημικά έρχονται τα ενεργειακά lockdown – Αυτή είναι η νέα κανονικότητα»

«Τα μνημόνια θα μοιάζουν με 5νθήμερη εκδρομή της 3ης λυκείου»


Ο γιατρός-ερευνητής του Πανεπιστημίου Πατρών, Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, με ανάρτησή του στα social media αναφέρεται στο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.


Ένα σχέδιο που επί της ουσίας περιλαμβάνει απαγορεύσεις που ζήσαμε ξανά λόγω Covid-19 και επί της ουσίας θυμίζουν lockdown.