MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

O ευρωπαϊκός Βορράς ανησυχεί για την ισχύ του Νότου.

(Σ.Σ.: Όπως όλα δείχνουν, η Μέρκελ θα φύγει νύχτα.... προσεχώς...)

«Η νέα δύναμη του Club Med» είναι ο τίτλος με τον οποίο επιγράφει το δημοσίευμα του το Spiegelτο οποίο αναφέρεται στις διαφορές μεταξύ των κρατών του ευρωπαϊκού Νότου και του Βορρά με αφορμή την πρόσφατη σύνοδο των χωρών της Μεσογείου στην Αθήνα αλλά και την επικείμενη άτυπη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στην Μπρατισλάβα. 

Το Spiegel σημειώνει: «Εάν πράγματι ο ευρωπαϊκός Νότος καταφέρει να συνυπάρξει σε διάρκεια χρόνου θα υπάρξει ένταση στην ΕΕ. Μέχρι σήμερα είναι οι Γερμανοί και οι βόρειοι σύμμαχοί τους που δίνουν τον τόνο με στιλ συντηρητικό και παραδοσιακό. Μετά όμως το Brexit έχασαν ένα πολύτιμο σύμμαχο».

Η απάντηση του νότου στη Γερμανία: Η ΑΟΖ Ελλάδας και Μεσογείου, η γαλάζια ανάπτυξη

( Σ.Σ. : Όσο αμοραλιστές και να θέλουν να είναι, ή να το παίξουν, η γερμανική Ελίτ και οι κυβερνήσεις της Γερμανίας ... στο τέλος θα πληρώσουν! Όσο και να θέλουν να το καθυστερήσουν κουτοπόνηρα, με τον ένα η με τον άλλο τρόπο... Απλά, θα πληρώσουν πιο πολλά , γιατί , τα χρέη τους αθροίζονται ....  )

Γράφει ο Δημήτρης Σκουτέρης 

Οι από κάθε άποψη επιτυχημένες Σύνοδοι των Αθηνών και της Ρόδου την προηγούμενη εβδομάδα έχουν φοβίσει την ελίτ της Γερμανίας. Τα σημάδια πολλά. 

Οι ανερμάτιστες δηλώσεις του τρομαγμένου πλέον Σόϊμπλε, που μίλησε για «σοσιαλιστές» του Νότου «χαρίζοντας» τους εκπροσώπους Ισπανίας και Κύπρου, που ανήκουν στο δικό του δεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στους σοσιαλιστές. Οι «κατευθυνόμενες επιθέσεις» του φιλοκυβερνητικού γερμανικού τύπου εναντίον της Συνόδου των Αθηνών, του Ολάντ, του Τσίπρα, του Ρέντσι.

Οι ΗΠΑ συντρίβουν την Deutche Bank και αυτή καταποντίζει τα ευρωπαϊκά χρηματοστήρια!- Καταρρέει η μετοχή της

Οι ΗΠΑ συντρίβουν την Deutsche Bank και μαζί και τα ευρωπαϊκά χρησματιστήρια με τις μετοχές να σημειώνουν την χειρότερη εβδομαδιαία επίδοση των τελευταίων τριών μηνών. Η αμερικανική κυβέρνηση ζητά από την Deutsche Bank δισεκατομμύρια δολάρια στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού για την υπόθεση πώλησης τίτλων με ενέχυρο στεγαστικά δάνεια.

Ένας υπερχρεωμένος πλανήτης έτοιμος να εκραγεί μέσα σε μια παγκόσμια σύρραξη

H «ΦΟΥΣΚΑ» ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ «ΣΚΑΣΕΙ»

Ένας υπερχρεωμένος πλανήτης όπου όλοι χρωστάνε σε όλους και όλοι μαζί άγνωστο που, είναι έτοιμος να «εκραγεί» μέσα σε ένα «σύννεφο» πολέμων, φωτιάς και φτώχειας καθώς το παγκόσμιο χρέος έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο «γόρδιο δεσμό» κάτι που δεν λύνεται αλλά κόβεται. 

Ο μόνος τρόπος για να εξαφανισθεί όλο αυτό το «αεροχρέος» μέσα σε ένα «παφ» επαναφοράς του πλανήτη σε μια κατάσταση όπου κανείς δεν θα χρωστάει πουθενά και ειδικότερα οι άμεσα ενδιαφερόμενες που είναι οι ΗΠΑ, είναι δυστυχώς ένας γενικός πόλεμος.