MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Τουρκία : Δημοσκόπηση «χαστούκι» για Ερντογάν

Ο νυν δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου και ο νυν δήμαρχος Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς εκλέγονται πρόεδροι της Τουρκίας παίρνοντας πιο ψηλά ποσοστά από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εάν γίνονταν σήμερα εκλογές, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Avrasya, ενώ τα ποσοστά των συγκυβερνώντων κομμάτων ΑΚΡ και ΜΗΡ εμφανίζονται πολύ χαμηλά.


Όπως αναφέρει η κυπριακή ιστοσελίδα philenews.com, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Avrasya, η οποία διεξήχθη μεταξύ 11-14 Απριλίου, το 29,3% απάντησε πως εάν ήταν υποψήφιος για τις προεδρικές πάλι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα τον ψήφιζε οπωσδήποτε και πάλι, ενώ το 49% οπωσδήποτε δεν θα τον ψήφιζε.

Το 88% λέει ότι υπάρχει οικονομική κρίση στην Τουρκία και το 11% ότι δεν υπάρχει.

Αποκαλυπτικοί αριθμοί: Από τότε που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί & το 3ο lockdown εκτοξεύτηκαν τα κρούσματα και οι θάνατοι!

Κατά 500% αυξήθηκαν τα κρούσματα


Μέσα Ιανουαρίου όταν και ξεκινούσε το πρόγραμμα του εμβολιασμού στην Ελλάδα τα κρούσματα ήταν 578 ημερησίως κατά μέσο όρο.

Από τότε η Ελλάδα μπήκε στο τρίτο lockdown (είχαν ανοίξει τα καταστήματα την περίοδο των Χριστουγέννων), ενώ προχώρησαν αρκετά οι εμβολιασμοί, καθώς μέχρι σήμερα έχουν γίνει περίπου 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί, ενώ 770.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί και με τη δεύτερη δόση. Αν υπολογίσουμε πως συνολικά τα κρούσματα του κορωνοϊού έχουν ξεπεράσει τις 315.000 (τα πραγματικά είναι πολλά περισσότερα), τότε ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών είναι θεωρητικά «ασφαλή» απέναντι στον κορωνοϊό.


Παρόλα αυτά τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς, με τους «ειδικούς» και την κυβέρνηση να ψάχνουν διαρκώς «δικαιολογίες» και να επιρρίπτουν τις ευθύνες στους πολίτες, αντί να ζητήσουν ένα «συγγνώμη».

Τα τύμπανα του παγκοσμίου πολέμου

Από την πλευρά της οικονομίας δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά με το ότι, οι Η.Π.Α. ευρίσκονται σε πορεία παρακμής – αφού το σύστημα τους έχει αποτύχει πλήρως, ευρισκόμενο επί πλέον στα όρια της κατάρρευσης που θα προκαλούσε μεγάλες κοινωνικές αναταραχές και εξεγέρσεις. Η μη ισορροπημένη αναδιανομή των εισοδημάτων είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη πριν το κραχ του 1929 και τη Μεγάλη Ύφεση, το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος τους τεράστιο, όπως επίσης τα δίδυμα ελλείμματα τους – ενώ οι φούσκες στις αγορές παγίων, ιδίως στις μετοχές, μοναδικές στα ιστορικά χρονικά. Ειδικότερα, το δημόσιο χρέος τους από 108% του ΑΕΠ το 2019 ξεπέρασε το 130% το 2020, έχοντας αυξηθεί κατά 4,21 τρις $ – η μεγαλύτερη αύξηση που έχει σημειωθεί στα ιστορικά χρονικά. Την ίδια στιγμή, η νέα κυβέρνηση σχεδιάζει μέτρα άνω των 5 τρις $ – γεγονός που σημαίνει πως σε ένα ΑΕΠ της τάξης των 21,5 τρις $ θα υπερβούν το 23%, αν και φυσικά σταδιακά στα επόμενα χρόνια. Εκτός όμως από την απορία σχετικά με το πού θα βρεθούν τα χρήματα, ο εφιάλτης της επόμενης ημέρας στοιχειώνει την αμερικανική κυβέρνηση – η οποία γνωρίζει πολύ καλά πως το κραχ που είχε ξεκινήσει ήδη από το Σεπτέμβριο του 2019 από τις αγορές των repos, έχοντας κλιμακωθεί στις αρχές του 2020, αποφεύχθηκε τελικά επειδή κρύφτηκε πίσω από την πανδημία που έδωσε τη δυνατότητα στη Fed να διπλασιάσει τη ρευστότητα, χωρίς να προκληθεί υπερπληθωρισμός και μαζική φυγή από το δολάριο. Στα πλαίσια αυτά, το στρατιωτικό βιομηχανικό σύμπλεγμα που στην ουσία κυβερνάει τη χώρα, φαίνεται πως έχει επιλέξει τη σύγκρουση με τη Ρωσία και με την Κίνα, για να αποφύγει την κατάρρευση – ενώ από την άλλη πλευρά ούτε η Κίνα, ούτε η Ρωσία είναι πρόθυμες να υποχωρήσουν, αποδεχόμενες την αμερικανική μονοκρατορία, με τον ψυχρό πόλεμο μεταξύ τους να μαίνεται. Ως εκ τούτου, οι συνεχιζόμενες προειδοποιήσεις του προέδρου Putin, όσον αφορά τον κίνδυνο να ξεσπάσει ένας παγκόσμιος πόλεμος, φαίνονται ρεαλιστικές – ελπίζοντας να αλλάξουν τελικά στάση οι Η.Π.Α., αφού δεν είναι δυνατόν να τον κερδίσουν.