MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στον Σ. Πολύζο.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στον Σ. Πολύζο. Trt Tv.

6 Νοεμβριου 2019

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Εξελίξεις, Ενέργεια

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στα Παραπολιτικά FM 90,1

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στα Παραπολιτικά FM 90,1

5 Νοεμβριου 2019

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Εξελίξεις, Ενέργεια

Το δόγμα Monroe 2.0 και η Κίνα

Στην Αργεντινή οι Πολίτες, στις 27 Οκτωβρίου, καταψήφισαν τον ακραία νεοφιλελεύθερο και υποχείριο των Η.Π.Α. πρόεδρο Macri, ο οποίος είχε κερδίσει την ηγεσία της χώρας με τις χειραγωγημένες εκλογές του 2015 – καταστρέφοντας τη χώρα εντός της τετραετούς θητείας του. Ο άνθρωπος αυτός ξεπούλησε κυριολεκτικά τις δημόσιες επιχειρήσεις ιδιωτικοποιώντας υποδομές, εκπαίδευση, υγεία, συγκοινωνίες κοκ. – με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν μεγάλη αύξηση των τιμών, μαζικές απολύσεις εργαζομένων, ανεργία και φτώχεια. Ενώ λοιπόν το επίπεδο φτώχειας ήταν στο 15% όταν ανήλθε στην εξουσία το 2015, εκτοξεύθηκε πάνω από το 40% τον Οκτώβριο του 2019 – υπενθυμίζοντας πως παρά το δάνειο ύψους 57,2 δις $ που πήρε το 2018 από το ΔΝΤ, από το ληστρικό βραχίονα των Η.Π.Α., το μεγαλύτερο στην ιστορία του Ταμείου, δεν κατάφερε να σταματήσει την κατάρρευση του νομίσματος της χώρας.

Η ανικανότητα των ελληνικών κυβερνήσεων

Το ξεπούλημα των κερδοφόρων δημοσίων επιχειρήσεων, αφού προηγουμένως γίνουν ζημιογόνες για να απαξιωθούν, όπως η ΔΕΗ, μοιάζει σαν να έχει τοποθετηθεί από το σύνδικο πτώχευσης μίας επιχείρησης ένας διαχειριστής που πουλάει τις εγκαταστάσεις και τα μηχανήματα της σε εξευτελιστικές τιμές, για να πληρωθούν οι δανειστές της – με τελικό αποτέλεσμα το μηδενισμό των εσόδων και των κερδών, καθώς επίσης την αύξηση των χρεών της παρά την υπερβολική φορολόγηση/μειώσεις εξόδων, οπότε την ολοκληρωτική χρεοκοπία της. Μία τέτοια κυβέρνηση όμως, η οποία προφανώς δεν διαθέτει καμία επιχειρηματική ικανότητα, δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης – ενώ οδηγεί τη χώρα νομοτελειακά ακόμη και εκτός Ευρωζώνης, καθώς επίσης στην απώλεια της εδαφικής της ακεραιότητας».