MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Γκάντι: Η φιλοσοφία της μη-βίαιης αντίστασης

(Satyagraha 11 Σεπτεμβρίου του 1906)

Στις 11 Σεπτεμβρίου 1906 ο Γκάντι διαγράφει τον όρο παθητική αντίσταση από το λεξιλόγιό του και λέει "Satyagraha". Κι η φιλοσοφία της μη-βίαιης αντίστασης γεννιέται.

Satyagraha είναι η λέξη που γεννιέται από τη σύνθεση των σανσκριτικών λέξεων Satva (αλήθεια) και Agraha (σταθερότητα). Ως φιλοσοφία είναι η πρακτική της μη-βίαιης αντίστασης που αναπτύχθηκε από τον Mohandas Karamchand Gandhi -γνωστό ως «Μαχάτμα» Γκάντι.

«ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ» το καράβι! Η χθεσινή «ΒΟΜΒΑ» Τσιόδρα δεν έπεσε τυχαία

Οι πολιτικοί μετράνε αντίστροφα…


Πανικό προκαλεί στην κυβέρνηση, η μελέτη-«βόμβα» των Τσιόδρα και Λύτρα που είχε κρυμμένη στο συρτάρι της από τον περασμένο Μάιο.

Αναφέρει πως υπάρχει ποσοστό θνητότητας 87% στους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ!

Τι έλεγε ο πρωθυπουργός, ενώ η έρευνα ΥΠΗΡΧΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΪΟ;;;


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από δύο περίπου εβδομάδες, απαντώντας στην αντιπολίτευση για το θέμα αυτό, είχε πει πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για θνητότητα εκτός ΜΕΘ και ζήτησε εάν υπάρχουν στοιχεία να κατατεθούν.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ότι η εν λόγω μελέτη των καθηγητών Λύτρα και Τσιόδρα, εμπεριέχει στοιχεία από τον Σεπτέμβριο του 2020 μέχρι και τον Μάϊο του 2021, γεγονός που σημαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης, γνώριζε ήδη από τον περασμένο Μάιο.

Δ.Γάκης σε Άρειο Πάγο: «Διερευνήστε το θάνατο του Γ.Τράγκα - Η άρνηση χορήγησης μονοκλωνικών εγείρει υποψίες»

Αίτημα του Δ.Γάκη για διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του Γ.Τράγκα
 
Ο γιατρός και πρώην διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Δημήτρης Γάκης, απέστειλε αίτημα στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με το οποίο ζητά να γίνει έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του Γιώργου Τράγκα.

Όπως σας αποκάλυψε το pronews.gr ο επικεφαλής του Κινήματος Ελεύθεροι Άνθρωποι είχε ζητήσει να του χορηγηθούν μονοκλωνικά αντισώματα, όμως του το αρνήθηκαν. Σε αυτό στέκεται και ο Δ.Γάκης, ο οποίος ζητά να γίνει έρευνα.