MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

B.Πούτιν σε Τ.Κάρλσον: «Οι ΗΠΑ δεν κυβερνώνται από τους εκλεγμένους προέδρους – Η αμερικανική δημοκρατία είναι μια ψευδαίσθηση»

«Το αμερικανικό πολιτικό σύστημα είναι ένας στραγγισμένος βάλτος»
 
Ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν κατά την διάρκεια της συνέντευξής του στον Αμερικανό δημοσιογράφο Τ.Κάρλσον είπε ότι «οι ΗΠΑ δεν κυβερνώνται από τους εκλεγμένους αξιωματούχους τους» κάνοντας σαφή υπαινιγμό πως η διοίκηση της υπερδύναμης δεν πραγματοποιείται από τον εκάστοτε Αμερικανό πρόεδρο αλλά από ένα «αόρατο σύστημα» (το περιβόητο «βαθύ αμερικανικό κράτος»).
 
Ο Β.Πούτιν μιλώντας για τους προηγούμενους προέδρους των ΗΠΑ – κατά τη διακυβέρνησή του είδε τέσσερις θητείες προέδρων – που δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συναίνεση με τη Ρωσία σε θέματα ασφάλειας, είπε ότι «το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ είναι, για να δανειστώ μια φράση, ένας στραγγισμένος βάλτος και η αμερικανική δημοκρατία μια ψευδαίσθηση».
 

«Ευρωεκλογές στην μπανανία» και ακόμη 2 «ευρωπαϊκά» δις στην Τουρκία! Αποκαλυπτικκός Ν.Μαριάς

«Ευρωεκλογές στην μπανανία»! Με τον κίνδυνο να κατηγορηθούμε για «ανθελληνισμό», από κάποιο μέλος της κυβέρνησης, δεν μπορούμε να βρούμε καλύτερο τίτλο για όσα λέει στη συνέντευξη του στο militaire channel, ο κ.Νότης Μαριάς, πρόεδρος του κόμματος Ελλάδα ο Άλλος Δρόμος ,με το οποίο θα επιχειρήσει να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές…
 
Μόνο που αυτό δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση ,όπως στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ελλάδα οι αλχημείες της κυβέρνησης εξοργίζουν! Την ίδια ώρα που η ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια, αλλά συμμετέχουν χωρίς πρόβλημα και στις ευρωεκλογές, η προσπάθεια άλλων κομματικών σχηματισμών είναι αμφίβολη λόγω των παρανοϊκών όρων που θέτει η κυβέρνηση.
 

«Στην Τσεχία πάνε οι νταλίκες με τα πυρομαχικά του ελληνικού στρατού», λένε πηγές του ΓΕΕΘΑ

«Στην Τσεχία πάνε οι νταλίκες με τα πυρομαχικά από αποθήκες τους ελληνικού στρατού», λένε πηγές του ΓΕΕΘΑ ,απαντώντας στο δημοσίευμα του militaire.gr για τις φωτογραφίες και τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Φωτογραφίες με νταλίκες που έχουν πινακίδες Βουλγαρίας. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι πρόκειται για πυρομαχικά που δεν μας χρειάζονται. Δεν γνωρίζαμε ότι έχουμε πλεόνασμα πυρομαχικών, γιατί απ΄  όσα λένε δημόσια και επώνυμα απόστρατοι Αρχηγοί, «δεν μας περισσεύει ούτε σφαίρα».
 

Στους δρόμους οι αγρότες, εν αναμονή της συνάντησης στις 13/2 με τον Μητσοτάκη - Μαρινάκης: Η κυβέρνηση απαντάει με πράξεις

"Είναι δεδομένος ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, για τρίτη χρονιά θα φτάσει τα 82 εκατομμύρια ευρώ και τις επόμενες ημέρες θα δούμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως μας υποδείξουν και από το αρμόδιο υπουργείο", ανέφερε ο Π. Μαρινάκης 
 
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, οι οποίοι βρίσκονται εν αναμονή της συνάντησής τους την Τρίτη 13/2 με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
 
Αυτό που ήδη έχει «κλειδώσει» πάντως είναι η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο.

«Ό,τι λέει ο Πρωθυπουργός το κάνει πράξη. Από τη στιγμή που είπε στη Βουλή για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο -και το έχει ήδη κάνει 2 χρονιές- θα γίνει και για τρίτη χρονιά», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης.