MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Άρνηση επιτήρησης

( John.k - Το σωστό είναι πως όταν θέλει κάποιος να γνωρίζει για εσένα πράγματα , να γνωρίζεις και εσύ για αυτόν πράγματα... είναι αμοιβαίο ... Αλλιώς ότι πεις και κάνεις στρέφεται εναντίον σου )
 
Σχεδόν τα 3/4 των Ευρωπαίων πολιτών που χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο για προσωπικούς λόγους (ενημέρωση, ψυχαγωγία, πληρωμές) το 2021, διαχειρίστηκαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τα προσωπικά δεδομένα τους, κάθε φορά που ένας ιστότοπος ζητούσε πρόσβαση σε αυτά.

Πάνω από τους μισούς αρνήθηκαν πρόσβαση για αξιοποίηση των δεδομένων τους για διαφημιστικούς λόγους και περίπου οι μισοί (48%) αρνήθηκαν τον γεωγραφικό εντοπισμό τους.

Τα ποσοστά... καχυποψίας ποικίλλουν από χώρα σε χώρα: από 91% στην Ολλανδία έως μόλις 56% στη Ρουμανία, με την Ελλάδα κοντά στο 80%.

Ο Καθηγητής Ιωαννίδης «γκρεμίζει» τους μύθους: Η πραγματική θνητότητα, το τέλος της πανδημίας και η Ελλάδα

Τι δείχνει η νέα έρευνά του στο MedRxiv - Πώς διαμορφώνεται πλέον η θνησιμότητα από κορωνοϊό ανά ηλικιακή ομάδα


Τίτλοι τέλους στην επιχείρηση κατατρομοκράτησης του πληθυσμού και στην εργαλειοποίηση της πανδημίας τίθενται με τον πλέον θεαματικό τρόπο από τον επιφανή επιδημιολόγο, καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Στάνφορντ Γιάννη Ιωαννίδη με την προδημοσίευση μιας νέας μεταανάλυσής του στο MedRxiv.

Η έρευνα αυτή καταλήγει στο συμπέρασμα πως η θνησιμότητα από τη λοίμωξη του Covid (Infection Fatality Rate) ανέρχεται για τις ηλικίες από 0 έως 19 ετών μόλις στο 0,0013%, ενώ για τους άνω των 70 ετών κυμαίνεται μεταξύ του 2,9% έως το 4,9%.