MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Ελληνικό Εθνικό Lockdown No2 και SARS-CoV2 / Covid 2019

➡️ Στο στούντιο των Αντιθέσεων ο Γιάννης Ιωαννίδης, καθηγητής παθολογίας, έρευνας και πολιτικής υγείας, επιστημών δεδομένων και στατιστικής, διευθυντής του κέντρου Metrics στο Πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ. Ο Γιάννης Ιωαννίδης σε μία μεγάλη συζήτηση για όλα τα ζητήματα του SARS – CoV2 και της νόσου που προκαλεί Covid-19. Ταυτόχρονα με αφορμή το νέο του βιβλίο « Λόγω κρυμμένα λογοκριμένα» ανοίγει το πεδίο μίας ευρύτερης προσέγγισης που αγγίζει ακόμη και τα «άβατα» της επιστήμης για τα λανθασμένα αποτελέσματα της ιατρικής έρευνας σε μεγάλες και μικρές στιγμές της ανθρωπότητας, τον διάλογο όταν δεν υπάρχει πλέον μέθοδος και το νόημα της ζωής ως αξία της επιστημονικής κοινότητας. Στην εκπομπή παρεμβαίνουν:


Σε γενικό lockdown από σήμερα η χώρα - Τι ισχύει σε όλη την Ελλάδα

Σε γενικό lockdown μπήκε από σήμερα στις 6 το πρωί η Ελλάδα, για τρεις εβδομάδες, με στόχο τον περιορισμό της γρήγορης εξάπλωσης του νέου κορονοϊού που χαρακτηρίζει αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας.


Η διαδικασία αυτή μοιάζει σημαντικά με αυτή της άνοιξης με δύο βασικές διαφορές.

- Η υποχρεωτική χρήση μάσκας τόσο στους εσωτερικούς όσο και τους εξωτερικούς χώρους που ισχύει αυτή τη στιγμή παραμένει κομμάτι της καθημερινότητάς των πολιτών, όπως και η απαγόρευση επιβίβασης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς χωρίς χρήση μάσκας.

- Τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία και τα σχολεία Ειδικής Αγωγής σε όλες τις βαθμίδες παραμένουν ανοιχτά, ενώ για τα γυμνάσια και τα λύκεια θα εφαρμόζεται και αυτή τη φορά τηλε-εκπαίδευση.

Τουρκία: Ο Εrdogan αντικατέστησε...νύχτα τον κεντρικό τραπεζίτη - Καταρρέει η τουρκική λίρα στις 8,58 ανά δολάριο

Η τουρκική λίρα έκλεισε στα 8,5445 έναντι του δολαρίου χθες Παρασκευή μετά από το νέο χαμηλό ρεκόρ των 8,58 
 
Στην απομάκρυνση του διοικητή της τουρκικής κεντρικής τράπεζας Murat Yusal προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, σήμερα τα ξημερώματα και τον αντικατέστησε με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Naci Agbal, μετά από το νέο χαμηλό επίπεδο - ρεκόρ στο οποίο υποχώρησε η τουρκική λίρα.
 
Η απόφαση αντικατάστασης του Yusal ελήφθη με προεδρικό διάταγμα και δημοσιεύτηκε στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
 
Η τουρκική λίρα έκλεισε στα 8,5445 έναντι του δολαρίου χθες Παρασκευή μετά από το νέο χαμηλό ρεκόρ των 8,58. 
 
To νόμισμα της Τουρκίας έχει απωλέσει το 30% έναντι του αμερικανικού δολαρίου φέτος.
 

Η μοιραία κίνηση Ερντογάν που ξεχείλισε το ποτήρι

Είναι συνηθισμένο λάθος να βλέπουμε τα ελληνοτουρκικά σχεδόν αποκομμένα από το γεωπολιτικό πλαίσιο, στο οποίο εκ των πραγμάτων εγγράφονται. Το λάθος αυτό γίνεται κυρίως λόγω κεκτημένης ταχύτητας. Για δεκαετίες αυτό το πλαίσιο ήταν σταθερό με ασήμαντες διακυμάνσεις. Σήμερα, όμως, βρίσκεται σε φάση αλλαγής.

Η Δύση, η οποία είχε τον καθοριστικό λόγο στην περιοχή μας, τηρούσε παραδοσιακά μία ετεροβαρή ισορροπία έναντι Ελλάδας και Τουρκίας για δύο λόγους: Πρώτον, η Τουρκία είναι μεγαλύτερη χώρα και λόγω της γεωγραφικής θέσης της πιο σημαντική από την Ελλάδα για το δυτικό σύστημα ασφαλείας. Δεύτερον, λόγω αυτοκρατορικού παρελθόντος η Τουρκία ήταν πάντα περισσότερο αυτόνομη από τις ΗΠΑ και γι' αυτό πιο απαιτητική και πιο σεβαστή ως σύμμαχος.

Βόμβα Ιωάννη Μάζη : Η αντιπρόεδρος Μπάιντεν υπέρ Τουρκίας – Σχέσεις Δημοκρατικών και Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Βόμβα Ιωάννης Μάζης: Η αντιπρόεδρος Μπάιντεν μήπως υπέρ Τουρκίας μέσω σχέσης με Αμερικανούς μουσουλμάνους Εκλογές ΗΠΑ Ο Καθηγητής προβληματίζεται από τη η σχέση της αντιπροέδρου του Μπάιντεν Καμάλα Χάρις με τις οργανώσεις των Αμερικανών μουσουλμάνων, οι οποίες μπορεί να επηρεάζονται υπέρ της Τουρκίας από του Αδελφούς


Βόμβα Ιωάννης Μάζης: Γεωπολιτικά μιλώντας ο καθηγητής δεν θα δει διαφορά στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία, αν εκλεγεί ο Μπάιντεν. Αντίθετα ίσως θα μέσω της αντιπροέδρου του Μπάιντεν, θα δούμε αναβάθμιση των σχέσεων των ΗΠΑ με την μουσουλμανική αδελφότητα
 

Καλεντερίδης: 600 μέλη ISIS στην Ελλάδα, δεκάδες σε Κύπρο. Ανάμεσά τους και αποκεφαλιστές

Ο Σάββας Καλεντερίδης σε ραδιοφωνική συνέντευξη στην Πρώτη Εκπομπή, των Λάζαρου Μαύρου, Μάριου Πούλλαδου και Χρήστου Μιχάλαρου, αναφέρθηκε στο θέμα του Τατζίκου τζιχαντιστή που συνελήφθη στην Τρίπολη Αρκαδίας.


Επίσης, ανέφερε ότι υπάρχουν στοιχεία για παρουσία εκατοντάδων τζιχαντιστών στην Ελλάδα και δεκάδων στην Κύπρο.

Ακούστε τη συνέντευξη:
 

Merkel εναντίον Trump και Η.Π.Α.

Η γερμανική κυβέρνηση επικαλείται την απόφαση της ΕΕ από τις 4 Νοεμβρίου να επιβάλλει κυρώσεις και άλλα τιμωρητικά μέτρα εναντίον του προέδρου της Λευκορωσίας και των συνεργατών του – λόγω της απάτης του στις εκλογές και του τρόπου, με τον οποίο αντιμετώπισε την αντιπολίτευση. Ως εκ τούτου θα πρέπει να κάνει το ίδιο με τον πρόεδρο Trump – αφού η Γερμανία και η ΕΕ δεν μπορούν να έχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Η γερμανική υποκρισία δηλαδή στο έπακρο της, αφού η καγκελάριος είναι αυτή που αρνήθηκε την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία εξαιτίας της στάσης του προέδρου της – η οποία ασφαλώς δεν συγκρίνεται καθόλου με τους προέδρους των Η.Π.Α. ή της Λευκορωσίας, όσον αφορά τη ακραία φασιστική και όχι μόνο αντιδημοκρατική συμπεριφορά του. Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας με τη σειρά του, επικρότησε την απόφαση της κυρίας Merkel – προσθέτοντας έναν ακόμη λόγο στην ειδική σύνοδο, για την επιβολή κυρώσεων. Όπως ανέφερε, δεν πρέπει να αφορούν μόνο τον πρόεδρο Trump, αλλά να στραφούν γενικότερα εναντίον των Η.Π.Α. – επειδή η χώρα δεν είναι μία πραγματική δημοκρατία, αφού κυβερνάται στην ουσία από το χρήμα.