MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Merkel εναντίον Trump και Η.Π.Α.

Η γερμανική κυβέρνηση επικαλείται την απόφαση της ΕΕ από τις 4 Νοεμβρίου να επιβάλλει κυρώσεις και άλλα τιμωρητικά μέτρα εναντίον του προέδρου της Λευκορωσίας και των συνεργατών του – λόγω της απάτης του στις εκλογές και του τρόπου, με τον οποίο αντιμετώπισε την αντιπολίτευση. Ως εκ τούτου θα πρέπει να κάνει το ίδιο με τον πρόεδρο Trump – αφού η Γερμανία και η ΕΕ δεν μπορούν να έχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Η γερμανική υποκρισία δηλαδή στο έπακρο της, αφού η καγκελάριος είναι αυτή που αρνήθηκε την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία εξαιτίας της στάσης του προέδρου της – η οποία ασφαλώς δεν συγκρίνεται καθόλου με τους προέδρους των Η.Π.Α. ή της Λευκορωσίας, όσον αφορά τη ακραία φασιστική και όχι μόνο αντιδημοκρατική συμπεριφορά του. Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας με τη σειρά του, επικρότησε την απόφαση της κυρίας Merkel – προσθέτοντας έναν ακόμη λόγο στην ειδική σύνοδο, για την επιβολή κυρώσεων. Όπως ανέφερε, δεν πρέπει να αφορούν μόνο τον πρόεδρο Trump, αλλά να στραφούν γενικότερα εναντίον των Η.Π.Α. – επειδή η χώρα δεν είναι μία πραγματική δημοκρατία, αφού κυβερνάται στην ουσία από το χρήμα.


Επικαιρότητα

Φαίνεται πως η Γερμανία έχει χάσει εντελώς το λογαριασμό, όσον αφορά την αλαζονεία της – με κριτήριο το ότι σε μία ειδική σύνοδο σήμερα το απόγευμα, η κυβέρνηση της αποφάσισε να απαιτήσει την έκδοση ενός ψηφίσματος της ΕΕ για την επιβολή κυρώσεων στις Η.Π.Α., κυρίως δε στον πρόεδρο Trump!

Όπως δήλωσε λοιπόν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η καγκελάριος δικαιολόγησε την απόφαση της στο υπουργικό συμβούλιο, τη θρασύτατη αυτή κίνηση της, με την προφανή κατά την ίδια απόπειρα παραποίησης του εκλογικού αποτελέσματος από τον Αμερικανό πρόεδρο – επίσης με την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του, απέναντι στην αντιπολίτευση και στον υποψήφιο της για την προεδρία, στον κ. Biden.

Η κυρία Merkel κατηγόρησε τον πρόεδρο Trump για μία αυταπόδεικτη απάτη – η οποία έρχεται σε αντίθεση με όλους τους κανόνες των δημοκρατικών κρατών. Κατά την ίδια, το αίτημα του προέδρου να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων σε Πολιτείες που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και που τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα είναι εναντίον του, αποτελεί μία κατάφωρη έκκληση για τη διεξαγωγή μίας εκλογικής απάτης – την οποία δεν πρέπει να αποδεχθεί η ΕΕ!

Η καγκελάριος θεωρεί επομένως ότι μπορεί να αναμιγνύεται στα εσωτερικά άλλων κρατών και μάλιστα της υπερδύναμης – επίσης πως η ΕΕ είναι δικό της κτήμα, οπότε υποχρεωμένη να υπακούει στις εντολές της. Η γερμανική διαστροφή λοιπόν στο αποκορύφωμα της – μίας χώρας που κυριολεκτικά δεν έχει ιστορία, αλλά ποινικό μητρώο, επικαλούμενη τη δημοκρατία κατά το δοκούν.

Συνεχίζοντας, η καγκελάριος ανέφερε πως οι εκκλήσεις του προέδρου των Η.Π.Α. προς τους οπαδούς του, να προετοιμαστούν για ένοπλες συγκρούσεις ήδη πριν από τις εκλογές, τεκμηριώνουν επίσης την ελλιπή δημοκρατική του στάση – την οποία πρέπει να καταδικάσει η Ευρώπη.

Σύμφωνα τώρα με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, η γερμανική κυβέρνηση επικαλείται την απόφαση της ΕΕ από τις 4 Νοεμβρίου να επιβάλλει κυρώσεις και άλλα τιμωρητικά μέτρα εναντίον του προέδρου της Λευκορωσίας και των συνεργατών του – λόγω της απάτης του στις εκλογές και του τρόπου, με τον οποίο αντιμετώπισε την αντιπολίτευση.

Ως εκ τούτου θα πρέπει να κάνει το ίδιο με τον πρόεδρο Trump – αφού η Γερμανία και η ΕΕ δεν μπορούν να έχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Η γερμανική υποκρισία δηλαδή στο έπακρο της, αφού η καγκελάριος είναι αυτή που αρνήθηκε την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία εξαιτίας της στάσης του προέδρου της – η οποία ασφαλώς δεν συγκρίνεται καθόλου με τους προέδρους των Η.Π.Α. ή της Λευκορωσίας, όσον αφορά τη ακραία φασιστική και όχι μόνο αντιδημοκρατική συμπεριφορά του Τούρκου.

Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας με τη σειρά του, επικρότησε την απόφαση της καγκελαρίου – προσθέτοντας έναν ακόμη λόγο στην ειδική σύνοδο, για την επιβολή κυρώσεων. Όπως ανέφερε, δεν πρέπει να αφορούν μόνο τον πρόεδρο Trump, αλλά να στραφούν γενικότερα εναντίον των Η.Π.Α. – επειδή η χώρα δεν είναι μία πραγματική δημοκρατία, αφού κυβερνάται στην ουσία από το χρήμα. «Άλλωστε, μόνο όσοι έχουν την υποστήριξη των δισεκατομμυριούχων μπορούν εκεί να εκλεγούν πρόεδροι», συμπλήρωσε – «οπότε η εξουσία δεν προέρχεται από το λαό, αλλά από το Κεφάλαιο».

Με απλά λόγια, η κυβέρνηση της Γερμανίας που ανέκαθεν «άγεται και φέρεται» από το βιομηχανικό της συγκρότημα, ενώ αυτό ακριβώς δρομολόγησε τους δύο παγκοσμίους πολέμους που αιματοκύλισαν τον πλανήτη, κατηγορεί τις Η.Π.Α. για κάτι ανάλογο – χωρίς ίχνος ντροπής. Ο δε Γερμανός υπουργός εξωτερικών ζήτησε να επιβληθούν κυρώσεις στις Η.Π.Α., έως ότου αποκατασταθεί εκεί η Δημοκρατία – θεωρώντας προφανώς πως η Τουρκία ή η Κίνα, με τις οποίες η χώρα του συνεργάζεται, έχουν δημοκρατικά πολιτεύματα!

Κλείνοντας, το μένος των οπαδών της παγκοσμιοποίησης εναντίον του προέδρου Trump είναι απίστευτο – ενώ ένας από αυτούς, η Γερμανία, προσπαθεί να το εκμεταλλευθεί αφενός μεν για να ανεξαρτητοποιηθεί από τις Η.Π.Α., αφετέρου για να κυριαρχήσει ολοκληρωτικά στην Ευρώπη. Το γεγονός αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο τόσο για την ειρήνη, όσο και για τη δημοκρατία – στο όνομα των οποίων διενεργούνταν ανέκαθεν τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου