MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

DPA: O ESM καλεί την Ελλάδα να συμμορφωθεί με τις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις της

Με το τέλος του τρίτου πακέτου στήριξης στον της Ελλάδας στον ορίζοντα, ο ESM ζητεί από την Αθήνα να τηρήσει αυστηρά τους όρους τους οποίους συμφώνησε με τους διεθνείς πιστωτές της, αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

«Είμαστε πολύ υπομονετικοί πιστωτές», δήλωσε ο Klaus Regling, διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), σε συνέντευξή του.

«Αλλά θέλουμε να λάβουμε τα κεφάλαια που δανείσαμε πίσω.

Έτσι θα ακολουθήσουμε πολύ προσεκτικά τις εξελίξεις στην Ελλάδα», σημείωσε ο Γερμανός αξιωματούχος.

Guardian: «Success story η ελληνική διάσωση; Ένα τεράστιο ψέμα»

Μια κολοσσιαία αποτυχία χαρακτηρίζει την ελληνική διάσωση ο βρετανικός Guardian, σε ένα άρθρο-κόλαφο εν όψει της αυριανής επίσημης εξόδου της χώρας μας από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης.

Σύμφωνα με τον Λάρι Έλιοτ, μπορεί η Ελλάδα -επιτέλους- να αποχωρεί από τα μνημόνια, ωστόσο αυτό που πλασάρεται ως ελληνικό success story δε θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια.

Βαρουφάκης: Το μεγαλύτερό μου λάθος είναι ότι εμπιστεύτηκα τον Αλέξη Τσίπρα

"Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας είναι ένας αμαρτωλός μηχανισμός δήθεν σταθερότητας, αλλά ουσιαστικά αποσταθεροποίησης της οικονομίας", επισήμανε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης. Για το ελληνικό δημόσιο χρέος, τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αποπληρωθεί ενώ αναφερόμενος στο δικό του έργο ως υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι παρέδωσε τα ίδια με αυτά που παρέλαβε.

Επεσήμανε δε, όπως μεταδίδει το skai.gr, ότι το μεγαλύτερό του λάθος είναι ότι εμπιστεύθηκε τον Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζοντας ότι "στο ευρώ μπορούμε να παραμείνουμε μόνο εάν είμαστε έτοιμοι για τη δραχμή".

Μνημόνια: 8 χρόνια πόνου και καταστροφής που τα ακολουθούν δεκαετίες απαξίωσης και παρακμής...

Η Ελλάδα μετά από οκτώ χρόνια πρωτοφανούς, ευρύτερης και βαθύτερης οικονομικής καταστροφής από αυτή που υπέστη στον Β'ΠΠ, με απώλεια του 1/3 του ΑΕΠ της και του 10% του πληθυσμού της, όπως ακριβώς στην δεκαετία του Β'ΠΠ και του εμφυλίου πολέμου που ακολούθησε βγαίνει αύριο από τα Μνημόνια σε πολύ χειρότερη θέση από αυτή που είχε όταν εισήλθε.