MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Η ΕΕ Εξελίσσεται σε Ανεξέλεγκτο, Αυταρχικό Δυνάστη

Καταγγέλλει ο Πολωνός πρωθυπουργός στους ηγέτες των 27 χωρών-μελών της ΄Ενωσης


Με επιστολή του που Διδάσκει Δημοκρατία, Ανδρισμό και Εθνική Αξιοπέπεια

RT 18 Οκτ, 2021

Μετάφραση: Μ.Στυλιανού

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Mateusz Morawiecki φτάνει για μια σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες


Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας απέστειλε επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποιώντας ότι το μπλοκ κινδυνεύει να γίνει «οργανισμός υπό κεντρική διαχείριση, ο οποίος διοικείται από θεσμούς που στερούνται δημοκρατικού ελέγχου».

Ελλάδα – Τουρκία στο σταυροδρόμι των Μεγάλων Γεωπολιτικών Ανακατατάξεων

Οι Γεωπολιτικές Εξελίξεις και οι ανατοποθετήσεις των μεγάλων παικτών ισχύος , ενεργοποιούν και σε ποια κατεύθυνση αντίστοιχες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο ;
 
-Πως αποκωδικοποιούνται οι Ελληνογαλλική Αμυντική Συμφωνία και η επέκταση της Αμυντικής Συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ;
 
-O ρόλος της Αναθεωρητικής Τουρκίας και οι βαθύτερη στρατηγική πίσω από τις προκλήσεις σε Αιγαίο- Κρήτη και Κύπρο
 
-Σε ποια κατάσταση βρισκόμαστε σήμερα από πλευράς στρατιωτικής ισχύος. Ισοζύγιο ισχύος με Τουρκία. - Το Δόγμα του ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας – Κύπρου.
 

Το «κράτος» των «Δανειστών» καταστρέφει τους Έλληνες.

- by John.k
 
Αυτό το κράτος που έχουν εγκαταστήσει οι ξένες δυνάμεις καταστρέφει τους Έλληνες. Εξυπηρετεί τα συμφέροντα όλων των άλλων , πλην των Ελλήνων. Το καταλαβαίνει πια κανείς σε κάθε του δράση. Το πολιτικό σύστημα σύσσωμο εκτελεί τις επιταγές των ξένων αδιαφορώντας για τους Έλληνες. Παραδείγματα υπάρχουν ατελείωτα. Από φωτιές με νεκρούς που έφταιγε η κακιά η ώρα , αλλά και που δεν υπήρχαν ένοχοι, μέχρι τις φωτιές ξανά και τις πλημύρες για τις οποίες φταίει η «κλιματική αλλαγή», με τα γκαζάκια.

Το πολιτικό σύστημα που έχουν βάλει οι «Δανειστές» στην χώρα, κοροϊδεύει τους Έλληνες. Ότι και αν κάνει , δεν υπάρχουν ρήτρες. Είναι στο απυρόβλητο … δεν υπάρχει νόμος σε αυτό τον κόσμο που να τον ακούει …. Έχει παρακάμψει το σύνταγμα , από τα μνημόνια και το δημοψήφισμα των Ελλήνων κάνοντας ότι θέλει χωρίς να δίνει λογαριασμό , φτάνοντας τώρα με περισσή αλαζονεία να καταπατάει διεθνείς συνθήκες με απλά ραβασάκια (ΚΥΑ) του πρωθυπουργού , καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου από το παγκόσμιο κατεστημένο.

Επ’ αόριστον υπό «προστασία»

Δεν υπάρχει γελοιωδέστερη εικόνα από αυτόν που νομίζει ότι είναι, ή πλασάρει ότι είναι, «συνέταιρος» (πάρτνερ) κάποιου «μεγάλου», ενώ γνωρίζει καλά πόσο διαφορετικά μεγέθη και ισχύς τους διακρίνουν. Για παράδειγμα η φράση «Ελλάδα στρατηγικός συνέταιρος των ΗΠΑ» δεν μπορεί να σταθεί ούτε καν σε μια μετοχική εταιρεία όταν κάποιος έχει μερικές μετοχές στα χέρια του ενώ το «πακέτο» και το μάνατζμεντ ανήκει σε έναν ισχυρό όμιλο. Επομένως τι απομένει; Η πραγματικότητα. Η Ελλάδα, η χώρα, ο τόπος, κι ότι τη συγκροτεί, δεν πορεύεται σε μια κατεύθυνση ενίσχυσης των βαθμών κυριαρχίας, αλλά επιδίδεται σε εθελόδουλη (δια των ελίτ της, οικονομικών και πολιτικών) απάρνηση συνολικά της κυριαρχίας, ώστε να βρει ανάλογη «προστασία» από τους μεγάλους παίκτες.