MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Ο Ελληνικός λαός πληρώνει για το μεταναστευτικό ενώ κόβουν τις συντάξεις

ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΩΣ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΕ ΑΣ ΔΟΥΝ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ .

Δημοκρατική – Πολιτική Δικτατορία;

Άρθρο Γνώμης του Ευάγγ. Αθανασιάδη

Ας δούμε λίγο την ιστορία και την πραγματικότητα σήμερα.

Ο Χίτλερ εκλέχθηκε δημοκρατικά.
«Σήμερα» η Ελλάδα κάνει δημοψήφισμα, βγάλαμε ΟΧΙ και η Κυβέρνηση εφήρμοσε ΝΑΙ .

Αγγλία. Γίνεται δημοψήφισμα. Ποια άλλη ομότερη απεικόνιση της απόφασης του Λαού και η Βουλή συζητάει τι θα κάνει.

Στην Ελλάδα γίνονται ογκοδέστατα συλλαλητήρια από 80.000 έως 50.0000 στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα από 20.0000 έως 1.000.000.

Η Κυβέρνηση συνεχίζει τη πολιτική της

Καθηγητής Γρίβας: Κινούμαστε προς μια σύγκρουση με την Τουρκία

Η απαγκίστρωση των ΗΠΑ από την Συρία και η ταυτόχρονη ένταση των προκλήσεων της Τουρκίας και στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, αποδεικνύει κατά τον καθηγητή γεωπολιτικής στην Σχολή Ευελπίδων, Κωνσταντίνο Γρίβα, ότι αποδυναμώνει το επιχείρημα, ότι μεγάλοι παίκτες ισχύος θα προστατέψουν Ελλάδα και Κύπρο, αν αυτές ταυτιστούν απόλυτα μαζί τους, όπως είπε στον 98.4

Κατά τον ίδιο τον κ. Γρίβα, επειδή μαθηματικά μια κορύφωση της σύγκρουσης με την Τουρκία με οποιοδήποτε τρόπο, είναι αναπόφευκτη σταδιακά, αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα για να ληφθεί σοβαρά υπόψη από την άλλη πλευρά, ότι τυχόν υπέρβαση της κόκκινης γραμμής θα σημαίνει απρόβλεπτες εξελίξεις για όλους, είναι μια ολιστική στρατηγική αποτροπής όχι μόνο προς Ανατολάς, αλλά σε όλο το εύρος των εθνικών συμφερόντων της χώρας.

Το δόγμα της καταστροφής

Η κοινωνία των σκλάβων χρέους δεν μπορεί να καταλάβει ότι, έχει κάθε δικαίωμα να καταστρέψει αυτή εκείνο το σύστημα που προσπαθεί να την καταστρέψει – θεωρώντας πως κάποια στιγμή τα πράγματα θα αλλάξουν από μόνα τους, ειρηνικά, ήρεμα, με τη βοήθεια του από μηχανής Θεού ή κάποιου δήθεν προικισμένου ηγέτη.

«Οι τραπεζίτες, καθώς επίσης οι πολυεθνικές μονοπωλιακές επιχειρήσεις έχουν κατά μία ορισμένη έννοια καταστρέψει τον καπιταλισμό. Υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για μία λειτουργική και αποτελεσματική οικονομία της ελεύθερης αγοράς. Οι άνθρωποι αυτοί υπονομεύουν τους κανόνες….. Η πολιτική λιτότητας, η οποία εφαρμόζεται σε ολόκληρη την Ευρώπη, είναι υπεύθυνη για την απώλεια δισεκατομμυρίων δολαρίων» (J. Stieglitz).