MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Οι τηλεθεατές γυρίζουν την πλάτη στα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών

Εδώ και δώδεκα χρόνια
η χώρα βρίσκεται υπό διαρκή οικονομική κρίση. Τα Μνημόνια, ο κορονοϊός, ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι φυσικές καταστροφές στη χώρα μας έχουν φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή μας. Κι ενώ λογικά θα έπρεπε οι Ελληνες να επιβραβεύουν με υψηλά ποσοστά τηλεθέασης τα δελτία ειδήσεων, φαίνεται ότι γυρίζουν την πλάτη στην ενημέρωση.
 

Γιώργος Αϋφαντής : Η φύση της σύγκρουσης Ισραήλ- Χαμάς και η προοπτική επίλυσης στην Μέση Ανατολή

Ο πρέσβης ε.τ. Γιώργος Αϋφαντής, σε μια συγκλονιστική ανάλυση για τις δραματικές εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, καταθέτει την οπτική του στον 98.4 σημειώνοντας εμφατικά πως η φύση της σύγκρουσης Ισραήλ- Χαμάς είναι τέτοια που αυτή την ώρα από την μια το Ισραήλ έχει  υπαρξιακό θέμα, από την άλλη η Χαμάς μάχεται για την επιβίωση της και όχι για τον Παλαιστινιακό λαό, τον οποίο εργαλειοποιεί, την ώρα που η κυβέρνηση Νετανιάχου με ακραία στοιχεία στους κόλπους της,  εμφανίζεται να  επιδιώκει την εξάλειψη της τρομοκρατικής οργάνωσης δια του εξανδραποδισμού και καταστροφής του Παλαιστινιακού λαού.

Γιώργος Φίλης στο Directus Άνοιξε το ”Κουτί της Πανδώρας” στη Μ. Ανατολή-Γιατί επιτέθηκε τώρα η Χαμάς

Τα σημαντικότερ σημεία της συνέντευξης:
 
Αίτια εισβολής
 
α: Εθνικός διχασμός στο Ισραήλ
Άνοιξε το ”Κουτί της Πανδώρας” στη Μ. Ανατολή-Παγκόσμιος πόλεμος σε εξέλιξη-Γιατί επιτέθηκε τώρα η Χαμάς

β: Συμφωνίες Αβραάμ, ομαλοποίηση σχέσεων Ισραήλ-Σ.Αραβίας
 
γ: Παγκόσμιος πόλεμος σε εξέλιξη – Οικονομικός, εμπορικός, πολιτισμικός, στρατιωτικός