MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

Γενοκτονία δια χειρός Γερμανών 30 χρόνια πριν τους Ναζί

Την διεθνή επικαιρότητα απασχολεί η Αφρική, έπειτα από το πραξικόπημα στον Νίγηρα. Οι πραξικοπηματίες έχουν την στήριξη του Μάλι και της Μπουρκίνα Φάσο, χώρες που επίσης κυβερνώνται από πραξικοπηματίες αξιωματικούς, αλλά και μεγάλου μέρους του πληθυσμού της πλούσιας σε ουράνιο χώρας, για τους οποίους το πραξικόπημα σηματοδοτεί μία “δεύτερη απελευθέρωση” από την αποικιοκρατική Γαλλία και την επιρροή της. Οι λαοί της “Μαύρης Ηπείρου” έχουν οδυνηρές μνήμες από την αποικιοκρατία. Μάλιστα, η πρώτη γενοκτονία στην ιστορία διαπράχθηκε στην Αφρική. Ήταν η γενοκτονία των Χερέρο και των Νάμα (ή Ναμάκα) από τους Γερμανούς αποικιοκράτες. 
 

Πόσο μας «κλέβουν» στην ενέργεια - Η κερδοσκοπία καλπάζει και η κυβέρνηση κλείνει τα μάτια της

Ο ΑΔΜΗΕ καταφεύγει σε εισαγωγές για να τιθασεύσει τους εγχώριους κερδοσκόπους
 
Η κερδοσκοπία στην ενέργεια δεν έχει ημερομηνία λήξης στην εγχώρια αγορά.
 
Τα οργανωμένα συμφέροντα κινούνται ανενόχλητα χάρη στην ολιγωρία της Κυβέρνησης και των κρατικών φορέων όπως είναι η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) και της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Οι παραγωγοί ενέργειας με βασικό πυλώνα τη ΔΕΗ βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη των καταναλωτών διατηρώντας την τιμή της MWh στην κορυφή της Ευρώπης. Αντίθετα, ο διαχειριστής του Συστήματος, ο ΑΔΜΗΕ, για την συγκράτηση την τιμή καταφεύγει σε εισαγωγές για να τιθασεύσει τους εγχώριους κερδοσκόπους.