MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Σε δύσκολη θέση ο Biden για τα απόρρητα έγγραφα - Eκλογική παρέμβαση λένε οι Ρεπουμπλικάνοι

Ορίστηκε ειδικός ανακριτής ο εισαγγελέας ο Robert Hur
 
Ειδικός ανακριτής ορίστηκε για να ερευνήσει την υπόθεση με τα απόρρητα έγγραφα που βρέθηκαν στο σπίτι και σε πρώην γραφείο του προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden, ο οποίος περιέρχεται σε δύσκολη θέση, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι φέρεται πως βρήκαν την καλύτερη ευκαιρία για να εξαπολύσουν τα πυρά τους κατά του Δημοκρατικού προέδρου.
 
Μάλιστα το γεγονός ότι ο Biden είχε επικρίνει σφόδρα τον πολιτικό του αντίπαλο, Donald Trump για τον ίδιο ακριβώς λόγο, ότι δηλαδή είχαν βρεθεί απόρρητα, διαβαθμισμένα έγγραφα του Λευκού Οίκου στο σπίτι του, δίνει την ευκαιρία στους Ρεπουμπλικάνους να επιτεθούν με σφοδρότητα κατά του Biden, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με το πρώτο δικαστικό σκάνδαλο της προεδρίας του.

Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν: Σφίγγει ο κλοιός για τα εμβόλια

Ευρωβουλευτές θα ζητήσουν να ελεγχθούν οι συμβάσεις που έχει υπογράψει η Κομισιόν, και ιδιαιτέρως η τρίτη και μεγαλύτερη συμφωνία, με τη Pfizer
 
Μετά το «όλα στο φως», που αναφώνησαν οι ευρωβουλευτές για το σκάνδαλο Κατάρ-gate, είναι έτοιμοι να κάνουν το ίδιο και στην υπόθεση της προμήθειας των εμβολίων κατά του κορωνοϊού. Στο «μικροσκόπιο» των ελέγχων της επιτροπής για τον κορωνοϊό είναι πολύ πιθανό να μπει η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, η οποία, ως πρόεδρος της Επιτροπής, διαδραμάτισε σημαίνοντα ρόλο στις διαπραγματεύσεις με τους φαρμακευτικούς κολοσσούς.