MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

«Η Ουκρανία De Facto στο ΝΑΤΟ»-Δρ Δημήτρης Σταθακόπουλος

Tου Δρα Δημ. Σταθακόπουλου 

Τελικά η Ουκρανία, μόνο τυπικά δεν μπήκε στο ΝΑΤΟ ( αμυντικό συνασπισμό).
 
Πρακτικά είναι πλέον ΝΑΤΟ και ειδικά η νέα βάση των ΗΠΑ στη μύτη της Ρωσίας, όπως κατέδειξε η επίσκεψη και ομιλία Ζελένσκι στο Κογκρέσσο .
Αυτό που ήθελε να αποφύγει η Ρωσία, αφενός δεν το απέφυγε, αφετέρου σε δύο μήνες, κλείνουμε έναν χρόνο καταστροφής.
 
Το παράθυρο που αφήνει ο Αμερικανός Πρόεδρος , αφορά μεν την λήξη του πολέμου , αλλά ουσιαστικά την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας , που θα επισυμβεί μόνον όταν συμφωνηθούν τα διεθνή deals της επόμενης μέρας.
 

Φυσικό αέριο: Η Κύπρος τρέχει, η Ελλάδα δεύτερη και καταϊδρωμένη

Φώσκολος Αντώνης

Το υπουργείο Ενέργειας της Κύπρου επιβεβαίωσε ότι νέο κοίτασμα μεγέθους περίπου δύο με τρία tcf (τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια) εντοπίστηκε στην κυπριακή ΑΟΖ από το γεωτρύπανο της κοινοπραξίας ΕΝΙ-Total και συγκεκριμένα στον στόχο “Ζευς 1” στο οικόπεδο 6. Το νέο κοίτασμα, όπως δηλώνει η Κύπρος, εκτιμάται ότι είναι ίσο ή μεγαλύτερο από το κοίτασμα που είχε ανακαλυφθεί τον περασμένο Αύγουστο στο ίδιο οικόπεδο, στον στόχο “Κρόνος 1” μεγέθους 2,5 tcf. Η Λευκωσία δεν χρειάστηκε να περιμένει την τωρινή ενεργειακή κρίση για να ενδιαφερθεί για το φυσικό αέριο που διαθέτει.
 

Η παγκόσμια τάξη στα πρόθυρα του γκρεμού – Έκθεση «εφιάλτης» των Ισραηλινών

PIXABAY / φωτ. αρχείου
Ο κόσμος βρίσκεται σε ένα μεταβατικό σημείο, σαν να βρίσκεται στα πρόθυρα ενός γκρεμού. Μετά από αυτό το σημείο, μια σειρά από κρίσεις, που θα χτυπήσουν ταυτόχρονα, θα αναδιατάξουν τη γεωπολιτική του πλανήτη, τη θέση της τεχνολογίας, την οικονομική τάξη και ποικιλία άλλων κλάδων από την υγεία μέχρι την ενέργεια. Είναι η πρώτη εκτίμηση του Ισραήλ, όπως αναφέρεται σε έκθεση του υπουργείου Πληροφοριών.
 
Η έκθεση έγινε από το Υπουργείο Πληροφοριών με γνώμονα το είδος ανάλογων εκθέσεων που εκδίδονται στις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές χώρες. Ένα αντίγραφο αποκτήθηκε από την The Jerusalem Post, η οποία αναφέρθηκε στο θέμα.
 

Γιώργος Κοντογιώργης: Έτοιμοι για εκχωρήσεις στην Τουρκία - αλλαγή πληθυσμού. Εξέταση μέσω Θουκυδίδη

Ο προσκεκλημένος είναι πρώην Πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου και συζητά με τον σύμβουλο του Neocleous Πτέραρχο ε.α. Χρήστο Πουγκιάλη.

Αφορμή της συζήτησης το βιβλίο του Γιώργου Κοντογιώργη με τίτλο «Η δημοκρατία και ο πόλεμος στον Θουκυδίδη», του εκδοτικού οίκου «Ποιότητα»: "Γιώργος Κοντογιώργης, Η δημοκρατία και ο πόλεμος στον Θουκυδίδη"