MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ:Η Πολωνία φέρνει το ζήτημα των Γερμανικών Αποζημιώσεων σε Κογκρέσο και ΟΗE

Νότης Μαριάς, Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης,  πρώην Ευρωβουλευτής,
notismarias@gmail.com 
 
Και νέα σημαντική πρωτοβουλία από την Πολωνία για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις. Την φορά αυτή η Βαρσοβία φέρνει το ζήτημα των Γερμανικών Πολεμικών Επανορθώσεων σε ΟΗΕ και ΗΠΑ.
 
Έτσι αμέσως μετά την γνωστοποίηση στις 3/1/2023 της απόρριψης εκ μέρους του Βερολίνου της πολωνικής ρηματικής διακοίνωσης για τις Πολεμικές Επανορθώσεις (www.euronews.com 4/1/2023) η Βαρσοβία χωρίς να χάσει καθόλου χρόνο ανακοίνωσε ότι θα απευθυνθεί για στήριξη στον ΟΗΕ (www.dw.com 7/1/2023) αλλά και στις ΗΠΑ.
 

Η Κομματοκρατία ως μηχανισμός εξουσίας

H κομματοκρατία αποτελεί την οργάνωση του πολιτεύματος που παρέχει τον έλεγχο της κοινωνίας μέσα από τα κόμματα. Με την κομματοκρατία ως τρόπο διακυβέρνησης έχουν ασχοληθεί πολλοί πολιτικοί επιστήμονες όπως, ο Mauro Calise στην Ιταλία από τον 1994 ακόμα που εισήγαγε τον όρο partitocrazia ο Κοντογιώργης στην Ελλάδα και άλλοι.
 
Του Παναγιώτη Χατζηπλή
 
Ουσιαστικά την εξουσία την ελέγχουν όσοι ελέγχουν τα κόμματα όχι δηλαδή οι πολίτες που απλά ψηφίζουν τους υποψηφίους που παρουσιάζουν τα κόμματα. Όπως γράφει ο Γιανναράς «Το πολυκομματικό σύστημα παύει να είναι αντιπροσωπευτικό, τα κόμματα αυτονομούνται από την κοινωνία των πολιτών, συγκροτούν καθεστώς ολιγαρχίας. Στυγνή ολιγαρχία ανεξέλεγκτων «Διευθυντηρίων», που νομιμοποιείται τυπικά κάθε τέσσερα χρόνια, με την ψήφο του λαού. Για την υφαρπαγή της ψήφου επιστρατεύονται οι υπερσύγχρονες τεχνικές του «μάρκετιγκ» – τεχνικές πλύσης εγκεφάλου των μαζών, πληρωμένες με μυθώδη ποσά για την κατασκευή ψευδαισθητικών εντυπώσεων….. Στην πράξη σήμερα η πολιτική είναι ένα επάγγελμα, που μπορεί να το ασκήσει ακόμη και ένας αφοσιωμένος στον αρχηγό αφισοκολλητής – δεν χρειάζονται ικανότητες και καλλιέργεια, προσόντα σχεδιασμού, συντονισμού, δημιουργικής φαντασίας…»  (πηγή)
 

Δεύτερη προειδοποίηση μέσα σε 3 μερες από Kiyosaki - Έρχεται κραχ, χρυσός στα 5 χιλ. δολ, bitcoin στις 500 χιλ. δολ.

Μέχρι το 2025 ο χρυσός θα φτάσει στα 5.000 δολάρια, το ασήμι στα 500 δολάρια και το Bitcoin στα 500.000 δολάρια  

Νέα, δεύτερη μέσα σε τρεις ημέρες, δραματική προειδοποίηση απηύθυνε στο κοινό του ο γνωστός πολυεκατομμυριούχος συγγραφέας και γκουρού του personal finance Robert Kiyosaki….
 
Όπως είπε σε πρόσφατο tweet του, οι επενδυτές, σε όλες τις αγορές, θα πρέπει να αρχίσουν να προετοιμάζονται για κραχ.