MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Η αρνητική σχέση δολαρίου πετρελαίου

ΑΡΘΡΟ

Μια από τις βασικές αρχές της παγκόσμιας οικονομίας είναι η αρνητική σχέση μεταξύ δολαρίου και πετρελαίου.

Όταν μειώνεται η εξωτερική αξία του δολαρίου δηλαδή όταν η αγοραστική του δύναμη μειώνεται οι τιμές των πρώτων υλών στις διεθνείς αγορές (πετρέλαιο, μέταλλα, κτλ ) που είναι εκπεφρασμένες σε δολάρια αυξάνονται.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο ράδιο 98. 4fm

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο ράδιο 98. 4fm με τον Γ. Σαχίνη, 

27/03/2017

Με θέμα : Ορυκτός Πλούτος, ΑΟΖ, Ενέργεια


Πολιτική ανάλυση: Η αριστερά και τα πατριωτικά κόμματα

Φαίνεται πως στο μέλλον τα εθνικιστικά κόμματα θα αντικαταστήσουν την αριστερά, όσον αφορά εδραιωθεί στις Η.Π.Α., ενώ θα ακολουθήσουν αρκετές άλλες χώρες, με πρώτο υποψήφιο τη Γαλλία.

Ανάλυση

Αριστερή είναι απλοποιημένα εκείνη η πολιτική που υποστηρίζει τους εργαζομένους – με τους μισθούς τους να είναι μεγαλύτεροι από την παραγωγικότητα τους, με τις συντάξεις υψηλότερες από τις κρατήσεις τους, με το κοινωνικό κράτος τουλάχιστον ανάλογο της ισχύος της οικονομίας κοκ. Στην ακραία της μορφή θέλει τους εργαζομένους στην εξουσία και ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων, τασσόμενη υπέρ της κεντρικά κατευθυνόμενης οικονομίας – ενώ εμπλουτίζεται με πολλά άλλα στοιχεία, όπως είναι η μη ρατσιστική συμπεριφορά, ο διεθνισμός και πολλά άλλα.

Νέα μείωση κατά 750 εκατ. στις καταθέσεις τον Φεβρουάριο

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΚΡΟΗ

Νέο μήνυμα στην κυβέρνηση για να κλείσει ο κύκλος της αβεβαιότητας, στέλνουν τα στοιχεία της ΤτΕ για τις καταθέσεις. Οι αποταμιευτές, επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, αποσύρουν καταθέσεις από τους λογαριασμούς τους με αποτέλεσμα τον Φεβρουάριο να καταγραφεί εκροή της τάξης των 750 εκατ. ευρώ. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ:

Καταθέσεις από τη γενική κυβέρνηση 

Αύξηση κατά 150 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, το Φεβρουάριο του 2017, οι καταθέσεις της γενικής κυβέρνησης, έναντι μείωσης κατά 34 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο 17,3% από 16,3% τον προηγούμενο μήνα. 

Αποκάλυψη-βόμβα - Ντ.Τραμπ προς Α.Μέρκελ: «Χρωστάς 350 δισ. € από τη συμμετοχή σου στο ΝΑΤΟ»!

ΒΕΡΟΛΙΝΟ: «ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ»! 


του Πάνου Σπαγόπουλου 

Δεν είναι μόνο η χειραψία που αρνήθηκε να δώσει ο αμερικανός πρόεδρος στην Γερμανίδα Καγκελάριο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Ουάσιγκτον την περασμένη εβδομάδα, αλλά υπήρξε παρασκήνιο και μάλιστα έντονο.