MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Π.ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ «ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝ 50 ΔΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΟΦΛΗΣΑΜΕ»

Ο οικονομολόγος και πρόεδρος του σωματείου «Αντίσταση τώρα», Παναγιώτης Θεοδωρίδης και ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Ιωάννη Παπαζήση, αναλύουν πόσο είναι το χρέος της χώρας αλλά και την τεράστια απάτη των πολιτικών και των τραπεζιτών που συμμάχησαν εις βάρος μας.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έστειλε εξώδικο στον Προκόπη Παυλόπουλο για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και το κόμμα της Πλεύση Ελευθερίας έστειλαν εξώδικο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Συγκεκριμένα τον καλεί να απόσχει από δηλώσεις και πράξεις υπονομευτικές της διεκδίκησης και να πάψει να κοροϊδεύει τον Ελληνικό λαό.

Η ανακοίνωση της Πλεύσης Ελευθερίας

Όπως δεσμευθήκαμε, πράττουμε.

Οι ΗΠΑ έρχονται στην Αλεξανδρούπολη για τον έλεγχο των στενών και των αγωγών

Στην Αλεξανδρούπολη ο Αμερικανός πρέσβης στις αρχές Οκτωβρίου – Σχέδια για στρατιωτική βάση στην περιοχή και αποκλεισμό Τούρκων και Ρώσων από Αιγαίο – Μεσόγειο – Ο ρόλος – «κλειδί» του λιμανιού στο ενεργειακό παιχνίδι 

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται στην περιοχή του Έβρου καθώς, τις επόμενες μέρες, κλιμάκιο υψηλόβαθμων Αμερικανών καταφθάνει στην Αλεξανδρούπολη με επικεφαλής τον Αμερικανό Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ και τον νέο πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Γκρέγκορι Φλέγκερ, έχοντας «βαριά» ατζέντα στις βαλίτσες τους για την περιοχή και το λιμάνι.

Χαμός στον ΟΗΕ: Ο Ερντογάν σηκώνεται και αποχωρεί επιδεικτικά την ώρα που μιλά ο Τραμπ

Μία κίνηση του Ερντογάν που δεν θα μπορούσε να «καθρεφτίσει» καλύτερα τη ρήξη στις σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας στιγμάτισε την ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ στην 73η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέβηκε στο βήμα με καθυστέρηση, αποθεώνοντας τα πεπραγμένα του, ενώπιον 84 αρχηγών κρατών και 44 αρχηγών κυβερνήσεων.

Κατά τη διάρκεια ωστόσο της ομιλίας του, ο Τούρκος ομόλογός του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σηκώθηκε από τη θέση του και αποχώρησε από την αίθουσα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. 

Απών και «παράνομος» ο Μακεδονικός Αγώνας από τα Ελληνικά σχολικά βιβλία μετά τη «Συμφωνία» ;

Θ. Μαλκίδης 

Απών και «παράνομος» ο Μακεδονικός Αγώνας από τα Ελληνικά σχολικά βιβλία μετά τη «Συμφωνία» ; 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών και πριν την κύρωση λεγόμενης <Συμφωνίας> των Πρεσπών, επιτροπή επιστημόνων θα συζητήσει με αντίστοιχη των Σκοπίων ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα. 

Δηλαδή τα Σκόπια θα απαιτήσουν μεταξύ των άλλων να αφαιρεθούν από τα ελληνικά σχολικά βιβλία οι αναφορές για τον Μακεδονικό Αγώνα, ο οποίος έτσι και αλλιώς είναι υποβαθμισμένος . 

Η χειραγώγηση μέσω των δημοσκοπήσεων

Παρά το ότι οι περισσότεροι ισχυρίζονται πως δεν τις πιστεύουν, όλοι σχεδόν τις αποδέχονται – ενώ στην ουσία οι εταιρίες προσπαθούν να διαμορφώσουν τα εκλογικά αποτελέσματα έτσι όπως τα προβλέπουν, προς όφελος των κομματικών εντολέων τους.

«Η Επιστήμη είναι το τελευταίο καταφύγιο του πολιτισμού μας. Aς μην την κάνουμε λοιπόν και αυτή ένα ευτελές όργανο των όποιων κοινωνικών, πολιτικών ή οικονομικών σκοπιμοτήτων μας» (Μ. Δανέζης).