MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Ο κορονοϊός απειλεί με κοινωνική αναταραχή και έκρηξη βίας σε παγκόσμια κλίμακα

Σε μια δραματική προειδοποίηση προέβη ο επικεφαλής του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, για την απειλή του κορονοϊού όχι μόνο ως προς το σήμερα αλλά κι ως προς το αύριο της ανθρωπότητας. Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, μιλώντας στο συμβούλιο ασφαλείας, χαρακτήρισε την πανδημία του κορονοϊού ως την«πάλη μιας γενιάς» αλλά και μια απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια. 

Η εμπειρία του Μεξικού

Το μόνο σχέδιο που έχει δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση είναι το «Μένουμε σπίτι» – ενώ από την πλευρά της μακροοικονομικής πολιτικής το «Βλέποντας και κάνοντας», χωρίς καμία πρόβλεψη για τη μετά πανδημίας εποχή – όπου θα μας βρει με τεράστια ελλείμματα και χρέη, χωρίς καμία φροντίδα για τη διαχείριση και χρηματοδότηση τους. Ακόμη χειρότερα, με μία εποχή βαθιάς ύφεσης και λανθασμένων μέτρων που έχει προηγηθεί, η οποία έχει «γονατίσει» τους Έλληνες – με την Ελλάδα υποχείριο της Γερμανίας και κυβερνώμενη από γερμανόφιλες κυβερνήσεις. Οι συνέπειες για τον τουρισμό του Μεξικού πάντως από τον ιό Η1Ν1το 2009, ο οποίος αποτελεί το 8,7% του ΑΕΠ του, έναντι σχεδόν 21% της Ελλάδας, ήταν καταστροφικές – αφού χάθηκε κατά μέσον όρο το 80% των εσόδων του. Όλα αυτά παρά το ότι διέθετε ένα σχέδιο που είχε προετοιμαστεί από το 2003 και προέβλεπε μία επιδημία γρίπης κάτω από διαφορετικά σενάρια – ένα σχέδιο που περιελάμβανε την υγειονομική ασφάλεια ως μέρος του δόγματος εθνικής ασφαλείας, ενώ εκπονήθηκε από μία ομάδα ειδικών επιστημόνων υψηλού επιπέδου που συμμετείχαν ο γραμματέας Εθνικής Άμυνας και ο γραμματέας του πολεμικού Ναυτικού. Περιείχε δε ειδικές δράσεις για κάθε θεσμικό όργανο, με επιχειρησιακές στρατηγικές για πολλούς τομείς – οπότε ήταν εύκολος ο συντονισμός και η ωριμότητα που επέδειξε το Μεξικό στην καταπολέμηση του Η1Ν1.

Η υγειονομική απειλή ως όπλο ελέγχου των μαζών

Υπάρχουν πολλές καταγγελίες σχετικά με την έλλειψη διαφάνειας – όσον αφορά τις συνέπειες και το περιεχόμενο των εμβολίων. Πόσο μάλλον όταν ένα από τα πιο δυσμενή συστατικά που υπάρχουν στα εμβόλια είναι ο υδράργυρος που έχει απαγορευθεί παγκοσμίως – καθώς επίσης η θιμεροσάλη, μία ισχυρή νευροτοξίνη. Τα τελευταία χρόνια πάντως τα παιδιά έχουν λάβει μέσω εμβολίων δόσεις υδραργύρου, περί τις 250 φορές υψηλότερες από το ασφαλές όριο για τον ανθρώπινο οργανισμό, χωρίς κανένα λόγο – ενώ η μεγάλη αύξηση του αυτισμού είναι ίσως ένα επακόλουθο, μία παρενέργεια των εμβολίων. Εν προκειμένω, η συχνότητα αυτισμού στις Η.Π.Α. το 1978 ήταν μία ανά 15.000 παιδιά – ενώ το 2014, όπου κάθε παιδί εμβολιαζόταν 46 φορές (!), ήταν μία ανά μόλις 50 παιδιά. Όσον αφορά τώρα τον κορωναϊό και την πανδημία που προκάλεσε, για την οποία υπάρχουν αρκετά τεκμηριωμένες θεωρίες, όπως ότι ο ιός είναι ένα βιολογικό όπλο, αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία στήριξης του νέου εγχειρήματος του Bill Gates και των συνοδοιπόρων του – ενώ το γεγονός ότι, κατηγορείται δημόσια από τον R. Kennedy, μάλλον αποκλείει τη θεωρία συνωμοσίας. 

Η πανδημία συναντά ένα εξίσου επιθετικό γεωπολιτικό… ιό: Μήπως ο τελικός στόχος είναι να γεμίσει η Ευρώπη αποικίες χρέους;

Η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, στο Βερολίνο.
EPA, Adam Berry / POOL
 
Η πανδημία αναδεικνύει τη χρησιμότητα των ειδικών, των επιστημόνων αλλά και την ανεπάρκεια πολιτικών, προσώπων και δράσεων. 

Μπορεί στις μέρες να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας- και ορθώς- οι επιστήμονες, ωστόσο, πριν επανέλθουμε στην «κανονικότητα»- όποιο χαρακτήρα και αυτή θα έχει- οι γεωπολιτικοί σχεδιασμοί που υποτίθεται αναστάληκαν λόγω κορωνοϊού, προωθούνται. Σιγά και σταθερά, ενδεχομένως μερικώς διαφοροποιημένοι με την κρίση που βιώνουμε. 

Τρεις διαφορετικές μεταλλάξεις του Covid-19 πλήττουν ταυτόχρονα τον πλανήτη αλλά όχι τις ίδιες χώρες!

Έκπληκτοι έμειναν αρκετοί επιστήμονες.

Μία ακόμη δόση μυστηρίου αναφορικά με τον νέο κορωνοϊό που πλήττει σχεδόν ολόκληρο τον πλανήτη ήρθε να βάλει μία νέα επιστημονική μελέτη.

Σύμφωνα με ερευνητές του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, ο Covid-19 έχει ήδη προλάβει από τον Δεκέμβριο έως τις αρχές Μαρτίου να μεταλλαχθεί τουλάχιστον 3 φορές, ρυθμός απίστευτα πιο γρήγορος από ότι τυχόν θα ανέμενε κανείς.

Η εν λόγω έρευνα διεξήχθη από τις 24 Δεκεμβρίους έως τις 4 Μαρτίου και έχει ανάγει το συμπέρασμα πως αυτή τη στιγμή «κυκλοφορούν» 3 διαφορετικές «παραλλαγές» του Covid-19.