MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Οι 17 φόροι του ΣΥΡΙΖΑ που διέλυσαν τη μεσαία τάξη

Οι φόροι διαδέχονταν ο ένας τον άλλον με ταχύτατους ρυθμούς όταν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έβλεπε ότι αποτύγχαναν οι δημοσιονομικοί στόχοι.

Ασήκωτα ήταν τα βάρη που σήκωσε η μεσαία τάξη τα χρόνια κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Οι φόροι διαδέχονταν ο ένας τον άλλον με ταχύτατους ρυθμούς όταν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έβλεπε ότι αποτύγχαναν οι δημοσιονομικοί στόχοι. Και μπορεί ο κ. Τσίπρας να ανακοινώνει σήμερα «πακέτα» παροχών για να χρυσώσει το χάπι ή ο κ. Κουβέλης να λέει ότι η μεσαία τάξη επλήγη μόνο μέχρι το 2014 η αλήθεια είναι διαφορετική.

Η Τουρκία δεν απειλεί μόνο την κυπριακή ΑΟΖ: Έχει εκπονήσει σχέδια και για το Καστελόριζο

File Photo: Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, συνομιλεί με τον ασκούντα χρέη Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Patrick Shanahan σε συνάντηση που είχαν στο Πεντάγωνο. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ, STR


Ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδα Ευάγγελος Αποστολάκης δεν μάσησε τα λόγια του στην Ουάσιγκτον, στην προσπάθεια του να εξηγήσει στους Αμερικανούς συνομιλητές του την ακραία επιθετικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ και γενικά στην ανατολική Μεσόγειο.

Παγκόσμια δικαίωση της Ελλάδας για την ΑΟΖ

Οι χάρτες που δημοσίευσε η οργάνωση Marine Regions, που θεωρείται το παγκόσμιο κέντρο χαρτογράφησης θαλασσίων ζωνών, δικαιώνουν τις θέσεις της Ελλάδας για την ΑΟΖ.

Η Marine Regions εξέδωσε στις 21 Οκτωβρίου 2016 την 9η έκδοση με τους αναθεωρημένους χάρτες των ΑΟΖ, όλων των κρατών της γης, που περιλαμβάνουν τα Χωρικά Ύδατα, τη Συνορεύουσα Ζώνη, την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, τα Εσωτερικά Ύδατα και τα Ύδατα Αρχιπελάγους. 

Στις πληροφορίες που δίνονται σε κάθε χάρτη, αναφέρονται οι συνθήκες και οι συμφωνίες μεταξύ των κρατών, αλλά αναφέρονται και οι αμφισβητήσεις, όπου υπάρχουν. 

Καλεντερίδης : Άδηλο το μέλλον της Ελλάδας

Σάββας Καλεντερίδης

Η Ελλάδα οδηγείται σε εκλογές, μετά μια τετραετή διακυβέρνηση από κόμμα της Αριστεράς.

Μετά από δέκα χρόνια κρίσης, η κατάσταση της χώρας είναι τραγική όχι μόνο από οικονομική και κοινωνική, αλλά και από πολιτική άποψη.

Το δημόσιο χρέος παραμένει σε δυσθεώρητα ύψη, το 3ο τρίμηνο του 2018 αντιστοιχούσε στο 182,2% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ), η δημόσια περιουσία έχει εκχωρηθεί για 99 χρόνια στο υπερταμείο, το οποίο είναι υπό τον έλεγχο των ξένων, η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να διατηρήσει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022, και πρωτογενές πλεόνασμα κατά μέσο όρο 2,2% του ΑΕΠ κατά την περίοδο από το 2023 έως το 2060!Ακόμα και στον τομέα που θα μπορούσε να γεννήσει την ελπίδα ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση της χώρας, σ’ αυτόν της ανάπτυξης, οι επιδόσεις μας είναι ισχνές.

Το όνειδος της υποκρισίας

Σήμερα σύσσωμοι οι πολιτικοί ηγέτες του λεγόμενου «Δημοκρατικού Τόξου», οι οποίοι συνυπέγραψαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τα μνημόνια και έχουν δέσει την θηλιά στον λαιμό του Ελληνικού λαού για τα επόμενα 100 χρόνια ανταγωνίζονται, ο καθένας με ψεύδη και διαστροφές ότι η δική του πολιτική διαχείρισης της υποτέλειας θα φέρει ανάπτυξη και ευημερία στον τόπο, χωρίς καν να αναφέρουν την στάση τους στις δυνάμεις κατοχής.

Ξένη Δημοσίευση

– του Ηλία Σταμπολιάδη, καθηγητή Πολυτεχνείου Κρήτης

Προς τον αρχηγό και τα στελέχη της Ν.Δ.

Κυβέρνηση, Αντιπολίτευση και ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν ότι η αιτία της πτώσης του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωπαϊκές και Δημοτικές εκλογές οφείλεται τάχα στην όντως άθλια οικονομική του πολιτική αλλά όπως είδαμε η προεκλογική πολιτική παροχολογίας προς έναν στερημένο και φτωχοποιημένο λαό δεν έπιασε τόπο. Όλοι προσπαθούν να αποκρύψουν το γεγονός ότι το αποτέλεσμα το έκρινε κυρίως η προδοσία της Μακεδονίας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό το αποκρύπτουν διότι κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να ακυρώσει την προδοσία όταν έλθει στην εξουσία.

Ο σύγχρονος καπιταλισμός και η Δημοκρατία

Το προτιμώμενο καθεστώς των πλουσίων του 0,1% του πληθυσμού είναι στην πραγματικότητα η «μετά-δημοκρατία». Ένα πολίτευμα δηλαδή, στο οποίο εξακολουθούν να υπάρχουν μεν όλες οι μορφές Δημοκρατίας και κυρίως το Κράτος Δικαίου, αλλά το εκλογικό σώμα είναι παθητικό – αντιδρώντας μόνο στις προσεκτικά εκ μέρους τους διεξαγόμενες εκλογές, έχοντας την ψευδαίσθηση (το εκλογικό σώμα) πως έτσι μπορεί να ορίσει ή/και να αλλάξει το μέλλον του προς όφελος του! Κλασσικό παράδειγμα εδώ οι Έλληνες που συνεχίζουν ως θύματα να επιλέγουν/ψηφίζουν τους θύτες τους – φυσικά καλοπροαίρετα και πιθανότατα χωρίς καν να το συνειδητοποιούν.
«Μπορούμε αλήθεια να μιλάμε για ελεύθερη αγορά που όλοι αγαπάμε, σε καθεστώς Δημοκρατίας, με την Google, με την Apple, με τη Microsoft, με την Exxon Mobil ή με τις χρηματαγορές να κυριαρχούν απόλυτα, ανεβάζοντας και κατεβάζοντας κυβερνήσεις; Με τον όμιλο της Motor Oil στην Ελλάδα και με την πληθώρα των ΜΜΕ που κατέχει ή επηρεάζει έμμεσα; Δεν πρόκειται για μία μεγάλη ψευδαίσθηση το ότι επιλέγουμε και ελέγχουμε εμείς την εκάστοτε πολιτική εξουσία;»