MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Τάσεις διάλυσης στην Ένωση Κεντρώων.

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Διαλυτικά φαινόμενα επικρατούν στο κόμμα της Ένωσης Κεντρώων λόγω της επιλογής του προέδρου της Βασίλη Λεβέντη να κρατήσει τον φορέα ως έναν προσωποπαγή, δίχως σοβαρά στελέχη και με πειθήνιους βουλευτές, οργανισμό.

Μετά την αποχώρηση του Γιώργου Καρρά που έδεινε εγκυρότητα στο κόμμα και ο οποίος θα ιδρύσει τον δικό του φορέα με στόχο να συνομιλήσει με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, πηγές του newmoney.gr αναφέρουν πως σε καθεστώς διάλυσης βρίσκονται και οι οργανώσεις της Ένωσης Κεντρώων στη βόρεια Ελλάδα.

Το βαρύ τίμημα της δειλίας

Η κυλιόμενη χρεοκοπία θα συνεχίζεται, η χώρα θα λεηλατείται, οι συντάξεις και οι μισθοί θα μειώνονται, οι φόροι θα αυξάνονται, οι γάζες στα νοσοκομεία θα είναι είδος πολυτελείας, η ινσουλίνη, η βενζίνη και το χαρτί υγείας επίσης, ενώ οι Έλληνες θα φοβούνται όλο και περισσότερο τη σύγκρουση – σκύβοντας κάθε φορά το κεφάλι.

Άποψη

Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι τα μέτρα 3,6 δις € που φαίνεται πως συμφωνήθηκαν ή το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% που δεν πρόκειται ποτέ να επιτευχθεί – εκτός εάν γίνει πετρελαιοπαραγωγός χώρα, όπως η Νορβηγία. Δεν είναι ούτε η εξασφάλιση της εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους της με ένα τέταρτο μνημόνιο – αφού ασφαλώς η αναφορά του κ. Σόιμπλε, σύμφωνα με την οποία θα δανεισθεί η χώρα από τις αγορές το 2018 αποτελεί ένα κακόγουστο ανέκδοτο, επειδή ακόμη και αν τα κατάφερνε, τα επιτόκια θα ήταν εξωπραγματικά.

Συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι της εταιρείας AGB για χειραγώγηση της αγοράς

ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Συνελήφθησαν πριν λίγη ώρα οι επικεφαλής της εταιρείας μέτρησης θεαματικότητας των καναλιών AGB Σπύρος Ζαβιττσάνος και Βασιλική Γρηγοριάδου μετά από μήνυση για μονοπωλιακές πρακτικές και χειραγώγηση της αγοράς. . 

Την μήνυση κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος ζητώντας μέσω του δικηγόρου του Νίκου Αγαπηνού την αυτόφωρη διαδικασία για τους υπευθύνους της εταιρείας με αποτέλεσμα ο Εισαγγελέας να κρίνει ότι οι δύο υπεύθυνοι έπρεπε να συλληφθούν άμεσα , όπως και έγινε.