MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

ΑΔΑΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ : ΓΙΑΤΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ! ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΜΑΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ …

…ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ, ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΕΜBΟΛΙΟ;


Γιώργος Αδαλής

Οταν μια κυβέρνηση, από τη μια λέει ότι νοιάζεται για την υγεία των 70χρονων και φτάνει στο σημείο να τους απειλεί με πρόστιμα που οδηγούν σε πείνα, τότε η Κυβέρνηση αυτή είναι θέμα χρόνου να πέσει!

Για να καταλάβω δηλαδή, υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι για να σώσεις κάποιον από “ξαφνικό θάνατο”, μπορείς να τον υποβάλεις σε έναν … “αργό θάνατο”; Προφανώς αυτός που σκέφτηκε κάτι τέτοιο, έχει λόγο να θέλει να πέσει η Κυβέρνηση!
 

Ήταν 18/11 όταν ο Μητσοτάκης μιλούσε για προτροπή, ενθάρρυνση και όχι οικονομικές επιβαρύνσεις

Διαβάστε τι έλεγε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις στις 18 Νοεμβρίου για τα εμβόλια, την υποχρεωτικότητα, το πλάνο του διμήνου κ.ο.κ.:


Ήδη, οι τελευταίες πρωτοβουλίες μας έχουν αποτέλεσμα: τις τελευταίες εβδομάδες κλείστηκαν πάνω από 350.000 ραντεβού για πρώτο εμβολιασμό. Και οι μισοί από όσους πολίτες έχουν ήδη εμβολιαστεί και έχουν τη δυνατότητα να κάνουν την τρίτη δόση, την έκαναν ή την έχουν προγραμματίσει.

Αυτό αποδεικνύει ότι η προτροπή και η ενθάρρυνση έχουν μεγαλύτερη δύναμη από τους γενικούς αφορισμούς περί υποχρεωτικότητας. Γι’ αυτό πιστεύω ότι και όσοι ακόμη διστάζουν μπορούν ν’ αλλάξουν άποψη, ακούγοντας τι λένε οι ανεμβολίαστοι που νόσησαν. Αυτοί που είδαν τον θάνατο κατάματα στη μοναξιά ενός κρεβατιού της Εντατικής.

Κασιμάτης για νέα μέτρα: Παράνομος και αντισυνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης τάσσεται
κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού
Intime - Φωτογραφία αρχείου
Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου υπογράμμισε πως τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο


Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για υποχρεωτικό εμβολιασμό στους πολίτες άνω των 60 ετών, οι οποίοι θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, αλλιώς θα τους επιβάλλεται 100 ευρώ πρόστιμο τον μήνα που θα πηγαίνει σε ειδικό ταμείο για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

ΟΟΣΑ: 68.000...«αγνοούμενοι» νέοι επιχειρηματίες στην Ελλάδα - 9 εκατ. στην ΕΕ

Επιπλέον εννέα εκατομμύρια νέοι επιχειρηματίες θα μπορούσαν να υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση– και 35 εκατομμύρια σε όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ – εάν δίνονταν σε όλους ίσες ευκαιρίες, σύμφωνα με τη νέα έκθεση ΟΟΣΑ-Ευρωπαϊκή Ένωση « The Missing Entrepreneurs 2021


Περίπου τα τρία τέταρτα των «αγνοουμένων» επιχειρηματιών, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ είναι γυναίκες, οι μισοί είναι άνω των 50 ετών και ένας στους οκτώ είναι κάτω των 30 ετών. ενώ αυτού του είδους οι επαγγελματικές ανισότητες προέρχονται κυρίως από τον χρηματοδοτικό αποκλεισμό, την έλλειψη δεξιοτήτων αλλά και την έλλειψη κινήτρων.

Τουρκία | Ο Ερντογάν τελείωσε! Όλοι θα γίνουν φτωχότεροι

Σάββας Καλεντερίδης: Σε τραγική κατάσταση η Τουρκία! Όλοι θα γίνουν φτωχότεροι. Τρομάζει η πιο ανίκανη διαχείριση χώρας στον κόσμο. Ο Ερντογάν τελείωσε


Την πολιτική κατάσταση στην Τουρκία που βιώνει βαθιά οικονομική κρίση, αναλύοντας το άρθρο του Χαλούκ Οζντάλγκα, από την Ahval, παρουσιάζει ο Σάββας Καλεντερίδης.