MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 26 Απριλίου 2022

Λαβρόφ: «Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να ξεσπάσει Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος»

Η Μόσχα θα συνεχίσει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με το Κίεβο, διαβεβαίωσε απόψε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ, κατηγορώντας ωστόσο την Ουκρανία ότι «παριστάνει» πως συζητά και προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι υπάρχει «πραγματικός» κίνδυνος να ξεσπάσει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος.


«Ο κίνδυνος είναι σοβαρός, είναι πραγματικός, δεν πρέπει να τον υποτιμούμε», τόνισε.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε τον Ουκρανό πρόεδρο, έναν πρώην ηθοποιό που εξελέγη το 2019, ότι «υποδύεται» ότι διαπραγματεύεται. «Είναι καλός ηθοποιός (…) αν κοιτάξουμε προσεκτικά και διαβάσουμε προσεκτικά αυτά που λέει, θα βρούμε χιλιάδες αντιφάσεις», είπε.

Ο Elon Musk εξαγόρασε το Twitter - Θα καταβάλει 54,20 δολ ανά μετοχή ή συνολικό τίμημα 44 δισ. - Νίκη κατά της λογοκρισίας

Ο Elon Musk και επίσημα ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter - Μεγάλη νίκη στην ελευθερία του λόγου


Τελικά υπήρξε deal, ο Elon Musk κατάφερε τελικά και κέρδισε χρησιμοποιώντας τους κανόνες του καπιταλισμού και εξαγόρασε το Twitter προσφέροντας 54,20 δολάρια ανά μετοχή ή συνολική αποτίμηση για την εταιρία 44 δισεκ. δολάρια.
 
Πολλοί θεωρούν ότι θα αποκατασταθούν οι στρεβλώσεις και οι αποκλεισμοί και θα κυριαρχήσει ο ελεύθερος λόγος χωρίς διακρίσεις ή λογοκρισία...


Το διοικητικό συμβούλιο του Twitter αποδέχθηκε την πρόταση του δισεκατομμυριούχου Elon Musk να αγοράσει την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης και να την βγάλει από το Χρηματιστήριο.