MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Μια διαφορετική ανάγνωση του σχεδίου επίθεσης της Τουρκίας. Μια διαρροή που δεν έτυχε.

Γράφει η Γιώτα Χουλιάρα 

Χαμός από νωρίς σήμερα το πρωί στα Ελληνικά ΜΜΕ μετά την αποκάλυψη της πλατφόρμας Nordic Research Monitoring Network ή απλά Nordic Monitor, η οποία έχει έδρα τη Σουηδία και φιλοξενεί ανάλυση του γνωστού Τούρκου αντιστασιακού δημοσιογράφου, Abdullah Bozkurt. (Αμπντουλλάχ Μποζκούρτ) 

Ο Bozkurt, που μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 ζει εκτός Τουρκίας, αρθρογραφεί συστηματικά στη συγκεκριμένη πλατφόρμα και προβαίνει μάλιστα σε αποκαλύψεις. Πρόσφατα διαβάσαμε άρθρο με τίτλο:«Erdoğan gov’t paid 34 bonuses to killer of Russian ambassador to Turkey, document reveals» στο οποίο έκανε αποκαλύψεις για το πως ο δολοφόνος του Ρώσου πρέσβη, Αντρέι Καρλόφ, πληρωνόταν από τον Ερντογάν. Να θυμίσουμε εδώ πως ο Καρλόφ δολοφονήθηκε στην Άγκυρα, το Δεκέμβριο του 2016 και η κυβέρνηση Ερντογάν έριξε τις ευθύνες στο κίνημα Γκιουλέν, λέγοντας πως ο 22χρονος αστυνομικός Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς. 

Θ. Κατσανέβας : Η Ανασύσταση του «Ο Επιμένων Ελληνικά»

Ο καθηγητής Οικονομικών και πολιτικός Θεόδωρος Κατσανέβας, μίλησε σήμερα στον 98.4 για την εργώδη προσπάθεια, ανασύστασης και ήδη επαναδραστηριοποίησης του Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Στήριξης Ελληνικών Επιχειρήσεων, Προϊόντων και Υπηρεσιών « Ο Επιμένων Ελληνικά».

Όπως είπε , ο κοινωφελής, μη κερδοσκοπικός Οργανισμός «Επιμένων Ελληνικά», ιδρύθηκε πριν από 36 χρόνια με τη συμμετοχή πολλών επώνυμων προσωπικοτήτων από όλο το φάσμα της πολιτικής, επιχειρηματικής, καλλιτεχνικής και ακαδημαϊκής ζωής. 

Ο Τιτανικός του Αιγαίου

Δεν γνωρίζουμε όλοι πως η Αχίλλειος πτέρνα της Ελλάδας είναι οι ελίτ της που συνεργάζονται ανέκαθεν με τις ξένες δυνάμεις, οι οποίες επιβουλεύονται την πάμπλουτη χώρα μας; Με τους Γερμανούς βιομηχάνους που μας επέβαλλαν τα μνημόνια εις βάρος της οικονομικής μας εθνικής κυριαρχίας ή με τους Τούρκους που απειλούν την εδαφική μας ακεραιότητα στο Αιγαίο, προωθώντας τη συνεκμετάλλευση των ενεργειακών μας αποθεμάτων; Δεν είναι ξεκάθαρο στο θέμα του μεταναστευτικού ή στη χειραγώγηση των Ελλήνων, με την ασύδοτη προβολή τουρκικών σειρών; Γιατί λοιπόν κατηγορούμαστε όταν επικρίνουμε αυτά τα γεγονότα, επισημαίνοντας πως ακόμη και η επιτροπή των 31 σοφών που ανακοίνωσε ο ΠΘ ως συμβούλους του στην οικονομία, είναι υπέρμαχοι του ακραίου νεοφιλελευθερισμού και των μνημονίων; Επί πλέον, υπάρχει αλήθεια κάποιος που συμμερίζεται την αισιοδοξία της κυβέρνησης σε σχέση με τα οικονομικά, εθνικά και μεταναστευτικά μας προβλήματα; Από πού τεκμηριώνεται αλήθεια, εκτός του ότι αποτελεί μέρος μίας επικοινωνιακής πολιτικής που οδηγεί την Ελλάδα ευχαριστημένη μεν, αλλά κατ’ ευθείαν στο γκρεμό;