MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Der Spiegel: «Μη-αλληλέγγυα, μικρόψυχη και δειλή» η γερμανική κυβέρνηση

«Μη-αλληλέγγυα, μικρόψυχη και δειλή» χαρακτηρίζει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» την άρνηση της γερμανικής κυβέρνησης στο αίτημα για έκδοση ευρωομολόγων προκειμένου να ξεπεραστούν οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στο κεντρικό άρθρο της σημερινής του έκδοσης, το περιοδικό υπενθυμίζει την δήλωση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ το 2012, κατά την διάρκεια της ευρω-κρίσης:

«Όσο ζω, ευρωομόλογα δεν θα υπάρξουν» και επισημαίνει ότι κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. πολλοί από τους ηγέτες κρατών – μελών εισέπραξαν νέα απόρριψη της Καγκελαρίου στο αίτημά τους για έκδοση ευρωομολόγων.

»Ο δε υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ, είχε προηγουμένως κάνει λόγο για «συζήτηση – φάντασμα».

Η σιωπηρή αλλοτρίωση της ελληνικής κοινωνίας

Υπάρχουν μεν μεγάλοι κίνδυνοι, αλλά και πραγματικές λύσεις για την οικονομία – οι οποίες όμως δεν δρομολογούνται από τη γερμανόφιλη κυβέρνηση μας. Επίσης για το μεταναστευτικό, όπου είναι ολοφάνερο από τις εισροές που αυξήθηκαν κατά 300% μετά τις εκλογές, πως ο βίαιος εποικισμός των νησιών της Ελλάδας και η εισβολή της Τουρκίας μέσω των παράνομων μεταναστών, μεταξύ άλλων με νέες μεθόδους, συνεχίζεται – ενώ η περιστασιακή υποχώρηση της στον Έβρο, στον οποίο πλέον έχουν εγκαινιαστεί οι συνεχείς πτήσεις των τουρκικών πολεμικών αεροπλάνων επί πλέον αυτών στο Αιγαίο, οφείλεται στην πανδημία του κορώνα-ιού που έχει προσβάλει τη γειτονική χώρα σε μεγάλο βαθμό. Είναι επίσης φανερό πως η στήριξη εκ μέρους της Γερμανίας, μεταξύ άλλων όσον αφορά τα χρήματα που διατίθενται για την πανδημία με την αποδοχή εκ μέρους της των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού μας, έχει επιτευχθεί μέσω εθνικά και μεταναστευτικά επιζήμιων ανταλλαγμάτων – όπως η συμφωνία μας στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σκοπίων και της Αλβανίας, καθώς επίσης η ακόμη χειρότερη με τη Λιβύη, μέσω της οποίας θα μεταφέρονται παράνομοι μετανάστες και στην Κρήτη. Εκτός αυτού με τη συμφωνία μας για τη μεταφορά των παράνομων μεταναστών στην ενδοχώρα, με τη δημιουργία 28 μουσουλμανικών κυρίως χωριών – όταν την ίδια στιγμή η ύπαρξη του μολυσμένου ιού στις μεταναστευτικές δομές, όπως πρόσφατα στη Ριτσώνα με 20 κρούσματα, είναι δεδομένη και ικανή να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις τοπικές κοινωνίας.

Το άκρον άωτο της ηλιθιότητας

Κανένας δεν αναρωτιέται γιατί η χώρα κλειδώθηκε με τόσο μεγάλο κόστος – ενώ όλοι θα έπρεπε να γνωρίζουν πως η αιτία δεν είναι άλλη, από τη διάλυση του συστήματος υγείας που αυτή ακριβώς η κυβέρνηση δρομολόγησε. Επί πλέον, δεν αναρωτιούνται καν οι Έλληνες ποιός θα πληρώσει τα δωρεάν χρήματα που τους δίνει η κυβέρνηση για να μένουν σπίτι, χωρίς να τα παράγει κανένας – ενώ είναι ξεκάθαρο πως οι ίδιοι θα τα πληρώσουν, φορολογούμενοι αργότερα μέχρι θανάτου. Με το παράδειγμα του στριψίματος ενός νομίσματος, «κορώνα» κερδίζουν οι εκάστοτε ελίτ και «γράμματα» χάνουν οι φορολογούμενοι – οι οποίοι είναι τόσο ανόητα θύματα, ώστε να ζητωκραυγάζουν τους θύτες τους. Λογικά λοιπόν δεν έχει διάθεση να τους υπερασπισθεί κανένας – αφού είναι άξιοι της μοίρας τους.