MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

Ε.Ε.: Προκλητικές αυξήσεις μισθών στους εργαζόμενους – €1.000 ημερομίσθιο για την Ούρσουλα!

Εν μέσω δυσβάσταχτης οικονομικής και ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη, οι εργαζόμενοι στην Ευρωπαϊκή Ενωση ετοιμάζονται να λάβουν και νέα αύξηση μισθού μέσα σε μόλις έξι μήνες!
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με άρθρο της «Bild», οι περίπου 50.000 εργαζόμενοι στην Ε.Ε. θα δουν τι απολαβές τους να αυξάνονται κατά 7%, με τη γερμανική εφημερίδα να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον… ιλιγγιώδη μισθό της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα αμείβεται με το ποσό των χιλίων ευρώ την ημέρα», γράφει στον τίτλο της η εφημερίδα, σημειώνοντας πως, κατά συνέπεια, ο βασικός μισθός της 64χρονης προέδρου της Κομισιόν θα αυξηθεί κατά 2.044 ευρώ σε σχέση με το 2021, αγγίζοντας τα 31.250 ευρώ.
 

«Η λεηλασία των καταναλωτών»! Γιατί η Ελλάδα παραμένει πρωταθλήτρια ακρίβειας στην ενέργεια! Χ.Κολοβός

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ακρίβεια ενέργειας! Γιατί;
 
Ο Χρήστος Κολοβός Μηχανικός Μεταλλείων – Μεταλλουργός Μηχανικός ΕΜΠ και τ. Διευθυντής Κλάδου Μεταλλευτικών Μελετών & Έργων ΔΕΗ ΑΕ/Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας εξηγεί στο militaire.gr ποιος ευθύνεται.
 
Επιρρίπτει τις ευθύνες στην κυβέρνηση η οποία όπως λέει φροντίζει τους παρόχους αλλά σε καμία περίπτωση τους καταναλωτές.