MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Η Τουρκία ετοιμάζεται να χτυπήσει την ελληνική ΑΟΖ;

Θεόδωρος Καρυώτης: Η Αθήνα δεν θα διαβάσει σωστά τις κινήσεις του Ερντογάν νομίζοντας ότι η εμφάνιση του Ορούτς Ρέις είναι «μια από τα ίδια» κίνηση


Του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΥΩΤΗ


Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αντιλαμβάνεται ότι ο χρόνος της φυσικής και πολιτικής επιβίωσης του έχει πολύ μικρύνει.

Βλέπει ότι έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, βλέπει να βουλιάζει η τουρκική οικονομία, βλέπει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν τον αντιπαθεί, βλέπει την αντιπολίτευση να μεγαλώνει, βλέπει οι δήμαρχοι Άγκυρας και Κωνσταντινούπολης να τον αμφισβητούν, βλέπει ότι είναι ώρα να προετοιμάσει το έδαφος ακόμα και φυγής από την Τουρκία.

Έτσι χρειάζεται μια διέξοδο από όλα αυτά τα βάσανα και αντιλαμβάνεται ότι μια μοναδική λύση που του προσφέρεται είναι να παραβιάσει ταυτόχρονα τις ΑΟΖ της Ελλάδας και της Κύπρου, ώστε να δοκιμάσει όχι μόνο την Ελληνογαλλική Αμυντική Συμφωνία αλλά και την ακόμα πιο πρόσφατη Ελληνοαμερικανική, πενταετούς μάλιστα διάρκειας, αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Γ.Αδαλής: Στρατηγικά αποθέματα καυσίμων – Σε ποια περίπτωση θα χτυπήσει η Τουρκία

Γ.Αδαλής: Στρατηγικά αποθέματα καυσίμων – Σε ποια περίπτωση θα χτυπήσει η Τουρκία (15/10/2021)


Καλεσμένος στην εκπομή “Ο Εξαρχείων” του Αντρέα Μαζαράκη.
 

Ηλίας Κονοφάγος: 1 Τρις $ η αξία των κοιτασμάτων μας. Που υπάρχουν - Πως δημιουργήθηκαν (εικόνες)

Ηλίας Κονοφάγος: 1 Τρις $ η αξία των κοιτασμάτων μας. 
 
Που υπάρχουν - Πως δημιουργήθηκαν (εικόνες) 
 
Από την ημερίδα που διοργάνωσε η Ακαδημία Αθηνών με θέμα: «Ενεργειακή Αυτοδυναμία της Ελλάδος στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Πολιτικής για την Ενέργεια» την 1-10-2021