MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

«Γκαζώνει» ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο – Στα ύψη οι τιμές στα τρόφιμα!

Στο 3,4% διαμορφώθηκε για τον τρέχοντα μήνα - «Θηλιά» στο λαιμό των πολιτών η ακρίβεια
 
Επιδεινώνονται οι προβλέψεις που αφορούν στον πληθωρισμό με τα νοικοκυριά να μην μπορούν πλέον να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις των εξόδων. Σούπερ μάρκετ, κόστος στέγασης και δάνεια αποτελούν «θηλιά» στο λαιμό του Έλληνα που καλείται να ζήσει με εξευτελιστικούς μισθούς.
 
Άνοδος του πληθωρισμού  
 
Η εξέλιξη του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) του μηνός Οκτωβρίου 2023 (έτος αναφοράς 2020=100,0) έχει ως εξής: Από τη σύγκριση του Γενικού ΔΤΚ του μηνός Οκτωβρίου 2023 με τον αντίστοιχο Δείκτη του Οκτωβρίου 2022 προέκυψε αύξηση 3,4% έναντι αύξησης 9,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2022 με το 2021.
 

Οι εκρήξεις του Nord Stream

Γιατί τα ΜΜΕ δεν επιτρέπουν να μαθευτεί η αλήθεια για τις εκρήξεις του Nord Stream.
 
Κανείς, εκτός απ’ τους τελείως αφελείς, δεν πρέπει να εκπλήσσεται που οι υπηρεσίες ασφαλείας λένε ψέματα – κι ότι είναι βέβαιο ότι θα καλύψουν τα ίχνη τους όταν πραγματοποιούν επιχειρήσεις που, είτε παραβιάζουν το εσωτερικό ή το διεθνές δίκαιο, είτε που θα απορριφθούν σχεδόν καθολικά από τους δικούς τους πληθυσμούς.
 
Αυτός είναι αρκετά καλός λόγος για τον οποίο όποιος παρακολούθησε τις συνέπειες από τις εκρήξεις τον Σεπτέμβριο του 2022, που άνοιξαν τρύπες σε τρεις από τους τέσσερις αγωγούς Nord Stream στην Βαλτική Θάλασσα που προμήθευαν φθηνό Ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη θα πρέπει να είναι επιφυλακτικός στον ν’ αποδεχτεί οτιδήποτε έχουν να πουν οι δυτικές υπηρεσίες για το θέμα. Στην πραγματικότητα, το μόνο πράγμα που πρέπει να εμπιστευτούν οι δυτικοί πολίτες είναι η συναίνεση μεταξύ των «ερευνητών» ότι οι τρεις ταυτόχρονες εκρήξεις βαθιά κάτω από το νερό στους αγωγούς – μια τέταρτη γόμωση προφανώς απέτυχε να εκραγεί – ήταν σαμποτάζ και όχι κάποιο τυχαίο ατύχημα.