MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Ο Οτζαλάν στα χέρια των Τούρκων! Η συγκλονιστική αφήγηση του Σάββα Καλεντερίδη

Είκοσι ένα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που οι Έλληνες πολίτες πάγωσαν από την είδηση: ο Οτζαλάν στα χέρια των Τούρκων με ελληνική συνενοχή!

Αυτό που ήταν αδιανόητο να συμβεί είχε γίνει και οι εικόνες του χειροπόδαρα δεμένου Οτζαλάν ,ανάμεσα σε κουκουλοφόρους της ΜΙΤ που τον μετέφεραν αεροπορικώς από την Κένυα στην Τουρκία, ήταν σοκαριστικές!

Ακόμη περισσότερο όμως ήταν σοκ για την ελληνική κοινή γνώμη η αποδεδειγμένη ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης στην παράδοση του Οτζαλάν!

Η Ελλάς σε διαδικασία διαμελισμού

Μετά την επίταξη ελληνικής γης, έρχονται και φυλακές υψίστης ασφαλείας…

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Ήταν ημέρα Κυριακή στις 27 Απριλίου 1941, όταν τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής έμπαιναν στην Αθήνα. Όταν η γερμανική – φασιστική μπότα ποδοπατούσε την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Όταν τα άθλια τέκνα του ναζισμού έσπερναν το θάνατο στο πέρασμά τους, ξεκληρίζοντας ολόκληρα χωριά και πόλεις. Όταν οι υπάνθρωποι Γερμανοί βίαζαν γυναίκες και παιδιά. Όταν λεηλατούσαν τα προϊόντα και άφηναν τον ελληνικό λαό να λιμοκτονεί και όταν επέτασσαν τις κατοικίες των Ελλήνων πολιτών για τις δικές τους ανάγκες.

Βουλή: Γιάνης κατέθεσε τις ηχογραφήσεις του 2015… Όχι από τον πρόεδρο

Τις ηχογραφημένες συζητήσεις που είχε στο πλαίσιο του Eurogroup το πρώτο εξάμηνο του 2015 κατέθεσε στη βουλή ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης και άφησε στην «διακριτική ευχέρεια» του προέδρου του Κοινοβουλίου τον τρόπο με τον οποίο θα τις κοινοποιήσει στο σώμα.

Ο κ. Βαρουφάκης ανέγνωσε μάλιστα απόφαση του Αρείου Πάγου σύμφωνα με την οποία οι ηχογραφήσεις είναι νόμιμες καθώς δεν ανάγονται στη σφαίρα της ιδιωτικής ζωής, αλλά έγιναν στο πλαίσιο των καθηκόντων του. Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 είπε ότι κάθε φορά που εγείρεται ακούγονται ψεύδη και πρόσθεσε ότι με την σημερινή κίνησή του να καταθέσει τις ηχογραφημένες συνομιλίες «θα σας στερήσουμε το δικαίωμα να ψευδολογείτε» για το έγινε στο Eurogroup που ήθελε να εξευτελίσει την Ελλάδα.