MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Η μάχη για τη νέα ηγεμονία που οδηγεί στον τελευταίο πόλεμο και η Ελλάδα-Κ.Λαπαβίτσας

Μία κυβέρνηση με ισχυρή εντολή και απέναντι της η πιο αδύναμη αντιπολίτευση εδώ και δεκαετίες. Το πολιτικό σκηνικό από τη Δευτέρα με τα μέχρι στιγμή δεδομένα αυτό θα είναι και το αναλύει ο κ.Κώστας Λαπαβίτσας καθηγητής Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 στην Ημαθία και άνθρωπος με βαθύτατες γνώσεις και στην οικονομία και στην γεωπολιτική.

Υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παρουσίασε καμία σοβαρή εναλλακτική πρόταση δεν παρουσίασε και εγκλωβίστηκε στη φοβία να μην κατηγορηθεί ως «τοξικός». Όπως τοξική είναι η ΝΔ όταν κάνει αντιπολίτευση. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε το λάθος να μπει στο σύστημα, να μην προτείνει τίποτα εναλλακτικό και γι΄  αυτό την πλήρωσε», λέει ο κ.Λαπαβίτσας.

Έρχεται ανατροπή σοκ για τις ΗΠΑ στα τέλη Αυγούστου με την ανακοίνωση της δημιουργίας του νέου αποθεματικού νομίσματος των BRICS

Γιατί οι Αμερικανοί θα ήθελαν αυτό να μην γίνει ποτέ
 
Τα «BRICS+» θα ανακοινώσουν τη δημιουργία ενός νέου νομίσματος στην ετήσια διάσκεψη κορυφής των ηγετών τους στις 22-24 Αυγούστου κάτι που θα αποτελέσει την μεγαλύτερη ανατροπή στην παγκόσμια οικονομία από το 1971 με άμεσο αντίκτυπο στο δολάριο.
 
Το νέο νόμισμα των BRICS+ θα συνδεθεί με τον χρυσό – γεγονός το οποίο ανταποκρίνεται στις δυνάμεις των μελών των BRICS, Ρωσίας και Κίνας.
 
Αυτές οι χώρες είναι οι δύο μεγαλύτεροι παραγωγοί χρυσού στον κόσμο και κατατάσσονται στην έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα μεταξύ των 100 χωρών με αποθέματα χρυσού.