MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Έρχεται έκρηξη της ανεργίας! Από 14,4% το Μάρτιο στο 17% το Μάιο 2020!

Από 14,4% τον Μάρτιο και 15,5% τον Απρίλιο, φτάσαμε στο 17% τον Μάιο 2020! 

•193.312 περισσότεροι άνεργοι τον Μάιο 2020 σε σχέση με τον Μάιο του 2019

•128.924 περισσότεροι άνεργοι τον Μάιο 2020 σε σχέση με τον Απρίλιο 2020! 

Ο εμπαιγμός από τους δύο κρατικούς οργανισμούς συνεχίζεται! 

398.043 περισσότερους ανέργους «βλέπει» ο ΟΑΕΔ (1.162.955 άτομα)! 

Σύμφωνα με το σημερινό Δελτίο Τύπου της ΕΛΣΤΑΤ για το εργατικό δυναμικό της χώρας και τον μήνα Μάιο 2020, η καταγεγραμμένη ανεργία στην πατρίδα μας αυξήθηκε σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα Απρίλιο 2020! Πιο συγκεκριμένα, όπως ομολογείται στην 1η σελίδα της Έκθεσης, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 48.444 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2020, δηλαδή επήλθε αύξηση 6,8%, επισημαίνει η ΕΝΥΠΕΚΚ

Καλεντερίδης : Άμεση ανάλυση: Γιατί η Τουρκία βγάζει το Oruç Reis τώρα; Τι επιδιώκει

Σημερινή φωτογραφία του Oruç Reis, το οποίο προστατεύεται
από δύο φρεγάτες και δύο τορπιλακάτους του
τουρκικού πολεμικού ναυτικού

( John.k - Ο Ερντογάν γνωρίζει πως απέναντι του έχει υπαλλήλους της Μέρκελ, αχυρανθρώπους δηλαδή, χωρίς πολιτική και εθνική υπόσταση. Ποντίκια που τρέχουν να κρυφτούν, σε μια επικείμενη κρίση. Όχι ότι η Τουρκία είναι ισχυρή, όσο θέλει να δείχνει … είναι λίγο πριν την κατάρρευση. Και αυτό την κάνει επικίνδυνη )

Σάββας Καλεντερίδης 

Η Τουρκία λίγες ημέρες μετά την “αποκλιμάκωση” και μετά την υπογραφή της Συμφωνίας με την Αίγυπτο, βγάζει το ερευνητικό σκάφος Oruç Reis στην Αν. Μεσόγειο, δεσμεύοντας μάλιστα εκτεταμένη περιοχή με NAVTEX, η οποία εκτείνεται κυρίως στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και κατά 25% στην κυπριακή 

Σημειωτέον ότι η NAVTEX δεν επεκτείνεται στην αιγυπτιακή ΑΟΖ ενώ σχεδόν αγγίζει τη γραμμή οριοθέτησης της Ελλάδας, με βάση τη συμφωνία με την Αίγυπτο. 

Νεγρεπόντη-Δελιβάνη Μαρία – Οδηγός εξόντωσης ενός εθνικού κράτους

Ας υποθέσουμε ότι προγραμματίζεται η εξόντωση ενός έθνους-κράτους. Μια τέτοια απόφαση μπορεί να προέρχεται από κάποιες ισχυρές χώρες, άλλες θρησκείες, ή και από εμμονές σε κοσμοθεωρίες (όπως, χάριν παραδείγματος το τελευταίο στάδιο της παγκοσμιοποίησης που είναι η παγκόσμια διακυβέρνηση). Υπάρχουν, ασφαλώς, πολλές μεθοδεύσεις για να φτάσει κανείς στο επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά εδώ θα επιλέξουμε αναγκαστικά ορισμένες μόνο από αυτές. 

Προσθέτοντας, ότι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αυτή καθ’ αυτή η επιλογή, όσο ο αυστηρός διαχρονικός προγραμματισμός της αλληλουχίας και αλληλοσυμπλήρωσης των μέτρων, έτσι ώστε το ένα να διαδέχεται και να ενδυναμώνει το άλλο. Το πρώτο στάδιο θεωρείται δεδομένο για κάθε ανάλογη προσπάθεια. Πρόκειται για τον έγκαιρο προσηλυτισμό όλων εκείνων των προσώπων, που ύστερα από ενδελεχή έρευνα, είναι πιθανότατα αυτά, που θα καταλάβουν την εξουσία της καταδικασμένης χώρας. 

ΒΟΥΛΗ – ΘΕΑΤΡΟ

Η ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΜΕ ΝΟΜΟ… ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΜΕ ΝΟΜΟ 3845/2010-ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 

Με το Νόμο 3845 του 2010, ο οποίος είναι ο Νόμος που ψηφίστηκε προκειμένου να γίνει η εφαρμογή του Μηχανισμού Στήριξης. Ουσιαστικά είναι το 1o Μνημόνιο που ψηφίστηκε με την Κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου.Στον συγκεκριμένο νόμο βλέπουμε στην παράγραφο 4 του πρώτου Άρθρου, ότι «παρέχεται στον Υπουργό Οικονομικών η εξουσιοδότηση να εκπροσωπεί το Ελληνικό Δημόσιο και να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού»