MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Γιώργος Τράγκας: «Η παρούσα κυβέρνηση αποτελεί πολιτικό παράρτημα του Βερολίνου»

«Όσα προωθούνται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα είναι ένα γερό σχέδιο συρρίκνωσης της χώρας» 

Διαβάστε όλα όσα είπε ο Γιώργος Τράγκας σήμερα, στην εκπομπή του «Εν Αθήναις» στα «Παραπολιτικά FM»: 

«Όπως αποκάλυψαν οι Times της Νέας Υόρκης οι σχέσεις της κας Μέρκελ με τον κο Μακρόν περνάνε κρίση και μαζί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Η Γερμανίδα Καγκελάριος κατά τη διάρκεια δείπνου για την επέτειο των 30 χρόνων από την πτώση του τείχους του Βερολίνου, κατηγόρησε τον Εμανουέλ Μακρόν ότι του αρέσει η πολιτική του ταραχοποιού. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Γερμανίδα του είπε: «Κουράστηκα να μαζεύω τα σπασμένα σου και πρέπει κάθε τόσο να ξανακολλήσω τις πορσελάνες που έσπασες, ώστε να μπορούμε μετά να καθίσουμε να πιούμε το τσάι μας». Επίσης, τον κατηγόρησε για το ΒΕΤΟ που έβαλε στα Σκόπια και στην Αλβανία και για τις δηλώσεις του σχετικά με το ΝΑΤΟ. Ο εκπρόσωπος της κας Μέρκελ διέψευσε το δημοσίευμα αλλά απέφυγε να σχολιάσει αν ο κος Μακρόν έχει σπάσει την πορσελάνη σε ότι αφορά την ευρωπαϊκή προοπτική των Σκοπίων και της Αλβανίας. 

Η Τουρκία ανακήρυξε ΑΟΖ μέχρι την Αίγυπτο με ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ

Σφετερίζεται επίσης μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας

Η Άγκυρα απέστειλε ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ με την οποία ανακηρύσσει, πρακτικά, την δική της ΑΟΖ μέχρι την Αίγυπτο και δεν αναγνωρίζει ούτε την ελληνική αλλά ούτε και την οριοθετημένη κυπριακή, με μακροσκελή επιστολή ημερομηνίας 13 Νοεμβρίου 2019, μέσω του Μονίμου Αντιπροσώπου της Άγκυρας στον Οργανισμό, Feridun H. Sinirlioglu.

Επιχειρεί να ακυρώσει επί της ουσίας την δυνητική ελληνική και την ανακηρυχθείσα κυπριακή ΑΟΖ και σφετερίζεται επίσης μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Να πούμε πως η ρηματική διακοίνωση δεν αποτελεί βέβαια επίσημη ανακήρυξη αλλά ενέχει τον χαρακτήρα ανακήρυξης ΑΟΖ.

Stratfor: Αναπόφευκτη καταιγίδα στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας

Ο Ερντογάν έφτασε προ ημερών στην Ουάσινγκτον με μια μακρά λίστα αιτημάτων, τα περισσότερα από τα οποία φαίνεται πως είχαν στόχο να τον διατηρήσουν στην εξουσία. Η στάση των ΗΠΑ και το δίλημμα του Τούρκου προέδρου.

του Sinan Ciddi
Stratfor

Η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Λευκό Οίκο στις 13 Νοεμβρίου μπορεί να θεωρηθεί ως νίκη για τον Ερντογάν με μια στενή, αλλά ουσιαστική έννοια.

Εν μέσω της απειλής των αμερικανικών κυρώσεων, η συνάντηση του Ερντογάν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έληξε με τον Τούρκο πρόεδρο να εκφράζει τις απαιτήσεις της Άγκυρας στο Οβάλ γραφείο και, προφανώς, να καταφέρνει να αποσοβήσει τα τιμωρητικά μέτρα των ΗΠΑ.

Συνταγματική Αναθεώρηση: Πέρασε η αλλαγή στην εκλογή του ΠτΔ

Η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε σήμερα Δευτέρα την Αναθεώρηση κρίσιμων άρθρων του Συντάγματος. 

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η αλλαγή στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, η θεσμοθέτηση της ψήφου των αποδήμων, η θεσμοθέτηση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, καθώς και ο περιορισμός του βουλευτικού ακαταδίωκτου. 

Ειδικότερα, εγκρίθηκαν οι ακόλουθες εννέα από τις προς συζήτηση αναθεωρητικές προτάσεις: 

Το άρθρο 32 παρ. 4 που αποσυνδέει την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από την διάλυση της Βουλής και αναθεωρείται για πρώτη φορά. Στην προηγούμενη πλειοψηφία είχε λάβει 224 ψήφους και σήμερα οι βουλευτές ψήφισαν: 158 ναι, 139 όχι, 0 παρών 

Η κατ’ επίφαση αναθεώρηση του Συντάγματος

Στο θέμα του Συντάγματος, διαπιστώνεται αμέσως πως αποτελεί μία αγωνιώδη προσπάθεια διατήρησης του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος – το οποίο θέλει να νομιμοποιήσει τις εγκληματικές του ενέργειες, επικαλούμενο κάθε φορά την κατ’ επίφαση αριστερά. Το ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, που πρόδωσε τόσο την Ελλάδα, όσο και την ιδεολογία του. Το γεγονός αυτό φαίνεται σε όλες τις επιτροπές της Βουλής, όπου η ΝΔ αιτιολογεί το ξεπούλημα ή όλα τα άλλα μέτρα που υιοθετεί κατ’ εντολή των επιτηρητών της χώρας, λέγοντας μονότονα πως το ίδιο έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ – σαν να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα! Αυτό που χρειάζεται όμως η Ελλάδα δεν είναι η επανάληψη του ίδιου πειράματος για πολλοστή φορά, με τα ίδια σάπια υλικά, περιμένοντας ανόητα ένα διαφορετικό αποτέλεσμα, αλλά ένας νέος τρόπος οργάνωσης του κράτους.