MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Μήνυση για τα χημικά στο συλλαλητήριο θα καταθέσει ο Ιατρικός Σύλλογος

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την αγανάκτησή του για την ρίψη χημικών ουσιών με επιβλαβείς ουσίες, στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και πρόκειται άμεσα να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες σε όσους επέλεξαν τον απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό αυτό μέσο καταστολής που έθεσε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Φασισμός! Αηδία! Ντροπή! Μπράβο!

Εντυπωσιακό αυτό που άκουσα από ένα παιδάκι σε ηλικία περίπου έξι ετών, το οποίο ψιθύριζε δίπλα μου «φασίστες» – με τα δάκρυα του να τρέχουν από τα χημικά, ενώ προσπαθούσε μαζί με τους γονείς και το αδελφάκι του να ξεφύγει από τα δακρυγόνα.

Επικαιρότητα

Εκατοντάδες χιλιάδες οι Έλληνες σήμερα στο Σύνταγμα – μία εξαιρετικά εντυπωσιακή διαδήλωση, ειδικά επειδή συμμετείχε ένας μεγάλος αριθμός νέων, καθώς επίσης αρκετές νεαρές οικογένειες με τα μικρά τους παιδιά! Κατά την προσωπική μου άποψη, ήταν τουλάχιστον τρεις φορές περισσότεροι από την προηγούμενη φορά – αφού γέμισαν όλοι οι δρόμοι γύρω από την πλημμυρισμένη πλατεία, ενώ στη Β. Σοφίας ο κόσμος έφτανε σχεδόν μέχρι το Χίλτον. Επίσης σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά, αρκετοί έφτασαν πολύ πιο ενωρίς, πριν τη μία το μεσημέρι – ενώ ένα από τα πρώτα μου συμπεράσματα ήταν πως οι Έλληνες έπαψαν πια να φοβούνται. Πως συμπεριφέρονται επιτέλους σαν Έλληνες.

Ο ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

( John.k : Ο φασιστάκος κύριος Τσίπρας ... μάλλον )

Από μέλος του δεκαπενταμελούς και καταληψίας έγινε το απόλυτο αφεντικό της πολιτικής εξουσίας. Από υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας, πρωθυπουργός της Ελλάδας. Από τη νεολαία του ΚΚΕ, φίλος των Δυτικών, των Αμερικανών, των Γερμανών και υποστηρικτής της παγκοσμιοποίησης των διεθνών καπιταλιστών. Ο απόλυτος «yes men». 

Ντροπή: Οι πραιτωριανοί του ΣΥΡΙΖΑ κτυπούν με δακρυγόνα τους Ελληνες διαδηλωτές μπροστά στη Βουλή

( John.k : Οι "κουκουλοφόροι" που έστειλε η κυβέρνηση να προκαλέσουν τα ΜΑΤ και αυτά με την σειρά τους να διαλύσουν την συγκέντρωση, είναι η κλασσική αντίδραση που κάνει για να αποσιωπήσει τους πολίτες, και να τους διαλύσει.

Πώς ξέρουμε ότι είναι της κυβέρνησης ;
Cui bono ; Ποιος ωφελείται από τις δράσεις αυτές των κουκουλοφόρων ; )


(Ανανέωση 14.39): Επίθεση με δακρυγόνα εξαπέλυσαν οι κυβερνητικές δυνάμεις κατά των διαδηλωτών που ζητούν δημοψήφισμα για την συμφωνία των Πρεσπών.

Εντελώς αναίτια, άρχισαν να βομβαρδίζουν περιμετρικά της Βουλής τους πολίτες με δεκάδες δακρυγόνα και βομβίδες κρότου-λάμψης.

Στην Βασιλίσσης Σοφίας επικρατεί πανδαιμόνιο και ήδη οι διαδηλωτές εξωθούνται κτυπημένοι από χημικά και από γκλομπ στο εσωτερικό της πλατείας Συντάγματος.

Το αποκορύφωμα της ανοησίας

Είναι αδύνατον να κατανοήσει κανείς πως η Ελλάδα οδηγήθηκε στο ΔΝΤ το 2010 και καταστράφηκε εντελώς – ενώ αυτοί που ισχυρίζονται πως δεν υπήρχε άλλη λύση, προφανώς θέλουν να δικαιολογήσουν την «προδοσία τους», αφού οι σπατάλες του δημοσίου της ήταν τέτοιες που μπορούσαν πολύ εύκολο να περιοριστούν.

Άποψη

Μετά από οκτώ χρόνια θηριωδών μνημονίων, η Ελλάδα παραμένει στη δεύτερη θέση διεθνώς όσον αφορά το δημόσιο χρέος της (γράφημα) – όπου όμως το κόκκινο ιδιωτικό έχει εκτοξευθεί σε επίπεδα ρεκόρ, πρωτοφανή στα παγκόσμια ιστορικά χρονικά, με χρεοκοπημένες τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Φυσικά δε η Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με την Ιαπωνία – από πολλές διαφορετικές πλευρές, εκτός από το νόμισμα και την κεντρική τράπεζα.

Επί ποδός «πολέμου» ο Ελληνισμός: Λαοθάλασσα θα «πνίξει» την Κυβέρνηση – Στους δρόμους 2.000 αστυνομικοί, κόπηκαν ακόμα & τα ρεπό!

(John.k : Για να δούμε .... θα βάλει και  πάλι η "Ελληνική" κυβέρνηση μας, τους ξένους πράκτορες , να κάνουν μια νέα Marfin για να τρομοκρατήσουν τον λαό στο συλλαλητήριο  ;)

Κάθε προηγούμενο αναμένεται να ξεπεράσει η συμμετοχή των πολιτών στο συλλαλητήριο της Κυριακής (20/1/2019) στις 14:00 στο Σύνταγμα ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, το νομοσχέδιο για την κύρωση της οποίας κατατέθηκε στη Βουλή.

Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι, το συλλαλητήριο αυτό θα είναι το μεγαλύτερο, που έχει πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα κατά της «προδοτικής» Συμφωνίας των Πρεσπών που όπως υποστηρίζουν θέτει εν αμφιβόλω την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Συνταγματολόγος Γ. Κασιμάτης: «Νομικά άκυρη η Συμφωνία των Πρεσπών»

Έκκληση του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου στους Έλληνες βουλευτές να μην ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ως απαράδεκτη, γιατί αποτελεί παραχώρηση κυριαρχικού δικαιώματος που εξυπηρετεί γεωπολιτικά συμφέροντα ξένων κρατών, χαρακτηρίζει σε δήλωση – έκκληση τη Συμφωνία των Πρεσπών ο ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιώργος Κασιμάτης.

Επίσης χαρακτηρίζει την εν λόγω συμφωνία άκυρη και ανυπόστατη καθώς παραβιάζει το Σύνταγμα της Ελλάδας και απευθύνει έκκληση στους βουλευτές να μην την εγκρίνουν.