MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Αντίσταση στην υποτέλεια γιατί θα δούμε ελληνικά F-16 και Rafale εναντίον της Ρωσίας! Γ.Αυφαντής

«Διακήρυξη κατά της υποτέλειας» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του κειμένου διακήρυξης που θέτουν προς υπογραφή από τους πολίτες, προσωπικότητες της δημόσιας ζωής. Μεταξύ αυτών ο πρέσβυς ε.τ Γιώργος Αυφαντής, ο οποίος μιλά στο militaire channel για το εγχείρημα και τους στόχους του. Όπως πάντα με λόγο ευθύ, αιχμηρό και διάφανο ο κ.Αυφαντής εξηγεί ότι στην πορεία προς την υποτέλεια που θέλουν να μας επιβάλουν περιλαμβάνονται όχι μόνο τα μεγάλα εθνικά μας θέματα, αλλά και αυτά που συγκλονίζουν την κοινωνία μας, όπως τα Τέμπη. 
 
Ο κ.Αυφαντής μιλά για το έγκλημα των Τεμπών έξω από τα δόντια για τους κυβερνώντες αλλά και για τη Δικαιοσύνη. Υποστηρίζει ότι γνώριζαν ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να υπάρξει δυστύχημα αλλά «στα παλιά τους τα παπούτσια οι νεκροί». Για τη Δικαιοσύνη λέει ότι υπάρχουν «εντιμότατοι δικαστές, αλλά υπάρχουν κι εκείνοι που αμαυρώνουν την εικόνα της…Τι πήγε να κάνει ο κ.Γεραπετρίτης στα Τέμπη; Πήγε να «φιξάρει» τις έρευνες ,να κανονίσει ποιοι θα τις χειριστούν».

«Πλησιάζουμε» την Κολομβία: Τρίτη στην ανεργία η χώρα μας ανάμεσα στα μέλη του ΟΟΣΑ!

Έχουμε το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό άνεργων γυναικών
 
Την τρίτη θέση ανάμεσα στις χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ στο ποσοστό της ανεργίας εμφάνισε η Ελλάδα τον περασμένο Ιανουάριο.
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα συγκριτικά στοιχεία του οργανισμού, η ανεργία στη χώρα μας ανήλθε σε 9,2%. Οι μοναδικές χώρες του οργανισμού που εμφάνισαν μεγαλύτερο ποσοστό είναι η Ισπανία και η Κολομβία. Σημειώνεται πως η Ελλάδα έχει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας γυναικών, συγκριτικά με τους άνδρες, πίσω μόνο από την Ισπανία.
 

Πώς θα λειτουργεί το νέο λογισμικό ελέγχου αδικαιολόγητης προσαύξησης περιουσίας

8,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι μπαίνουν στο «στόχαστρο» της Εφορίας
 
Ένα νέο λογισμικό που θα «σαρώνει» μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα τραπεζικούς λογαριασμούς εμβάσματα, καταθέσεις, χορηγήσεις, θυρίδες, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες ακόμη και «ηλεκτρονικά πορτοφόλια» και θα στέλνει αυτόματα «σήμα» για κάθε «ύποπτη» κίνηση φέρνει η ΑΑΔΕ και θέτει στο «στόχαστρο» το σύνολο των Ελλήνων φορολογουμένων.
 
Το νέο σύστημα έχει ήδη τεθεί σε πιλοτική λειτουργία και άρχισε να δέχεται πληροφορίες από τις 4 συστημικές τράπεζες ενώ μόλις ολοκληρωθούν οι δοκιμές μεταξύ ΑΑΔΕ, Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και πιστωτικών ιδρυμάτων θα ξεκινήσει η αντιπαραβολή με τα εισοδήματα που δηλώνουν 8,5 εκατ. πολίτες στην Εφορία