MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

«Πλησιάζουμε» την Κολομβία: Τρίτη στην ανεργία η χώρα μας ανάμεσα στα μέλη του ΟΟΣΑ!

Έχουμε το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό άνεργων γυναικών
 
Την τρίτη θέση ανάμεσα στις χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ στο ποσοστό της ανεργίας εμφάνισε η Ελλάδα τον περασμένο Ιανουάριο.
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα συγκριτικά στοιχεία του οργανισμού, η ανεργία στη χώρα μας ανήλθε σε 9,2%. Οι μοναδικές χώρες του οργανισμού που εμφάνισαν μεγαλύτερο ποσοστό είναι η Ισπανία και η Κολομβία. Σημειώνεται πως η Ελλάδα έχει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας γυναικών, συγκριτικά με τους άνδρες, πίσω μόνο από την Ισπανία.
 
Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το ποσοστό ανεργίας του ΟΟΣΑ ήταν σε γενικές γραμμές σταθερό στο 4,8% τον Ιανουάριο του 2024, έχοντας παραμείνει κάτω από το 5% από τον Ιούλιο του 2022. Το ποσοστό παρέμεινε αμετάβλητο σε 23 χώρες του ΟΟΣΑ τον Ιανουάριο, αυξήθηκε σε 6 χώρες και μειώθηκε μόνο σε 3 χώρες.
 
Ο αριθμός των ανέργων στον ΟΟΣΑ μειώθηκε σε 33.500.000 τον Ιανουάριο, κυρίως λόγω της μείωσης του αριθμού των ανέργων νεότερων εργαζομένων (ηλικίας 15-24 ετών). Τον Ιανουάριο του 2024 το ποσοστό ανεργίας του ΟΟΣΑ για τις γυναίκες παρέμεινε σε γενικές γραμμές σταθερό στο 5%, 0,3% υψηλότερο από το ποσοστό για τους άνδρες, το οποίο επίσης παρέμεινε σταθερό.
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου