MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Σ. Καλεντερίδης : Τι σηματοδότησε η κρίση των Ιμίων

Ο γεωπολιτικός αναλυτής και επικεφαλής του «Ινφογνώμονα» Σάββας Καλεντερίδης , μιλώντας στον 98.4 με αφορμή τα 25 χρόνια από την κρίση των Ιμίων, υποστήριξε ότι αυτή η κρίση ουσιαστικά οδήγησε σε απώλεια εθνικής κυριαρχίας και όχι απλά σε γκριζάρισμα της περιοχής.
 
Σε αυτό το πνεύθμα είπε , της υποταγής στις διαθέσεις του γείτονα και των συμμάχων μας, οι άνθρωποι που τότε στην Ελλάδα διαμόρφωσαν τους όρους υποταγής, διαχρονικά και σήμερα πρωταγωνιστούν στο περιβάλλον του Πρωθυπουργού, σε μια λεπτή φάση με την επανέναρξη των διερευνητικών , όταν η Τουρκία δεν έχει αποσύρει τις προκλητικές διεκδικήσεις της σε βάρος της Ελλάδας , καν το περίφημο για την παρανομία του μνημόνιο με την Λιβύη.
 

Αυστρία: Χιλιάδες διαδηλωτές στη Βιέννη κατά των περιοριστικών μέτρων

Η αστυνομία απαγόρευσε συγκέντρωση ακροδεξιών


Η αστυνομία της Βιέννης απαγόρευσε πολλές διαμαρτυρίες που είχαν προγραμματιστεί για αυτό το Σαββατοκύριακο, συμπεριλαμβανομένης μιας από το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας την Κυριακή, με την αιτιολογία ότι οι διαδηλωτές γενικά απέτυχαν να τηρήσουν τους κανόνες σχετικά με τις κοινωνικές αποστάσεις και συχνά δεν φορούσαν μάσκες προσώπου.

Από τις 26 Δεκεμβρίου, η Αυστρία βρίσκεται στο τρίτο εθνικό lockdown, με μη απαραίτητα καταστήματα και πολλές άλλες επιχειρήσεις κλειστές και το προσωπικό τους να μην μπορεί να εργαστεί.

“Ανταρσία” κατά του lockdown στην Ουγγαρία! Διαδηλώσεις και άνοιγμα εστιατορίων

Υπάλληλοι εστιατορίων είναι μεταξύ των εκατοντάδων διαδηλωτών κατά των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας, που βγήκαν σήμερα στους δρόμους της Βουδαπέστης, ενώ τουλάχιστον 100 εστιατόρια σχεδιάζουν να ανοίξουν εκ νέου παρότι η ουγγρική κυβέρνηση απειλεί με αυστηρά πρόστιμα.


Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν έχει ανακοινώσει ότι θα αρχίσει να χαλαρώνει τα μέτρα αν ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού μειωθεί δραματικά ή αν μεγάλος αριθμός των πολιτών εμβολιαστεί.

Η Ουγγαρία έγινε αυτή την εβδομάδα η πρώτη χώρα της ΕΕ που υπέγραψε συμφωνία για την προμήθεια του ρωσικού εμβολίου Sputnik V και του κινεζικού της εταιρείας Sinopharm.
 

Λόγω Ιμίων Τούρκοι χάκερς έβαλαν τον Κεμάλ Ατατούρκ στο λογαριασμό της Μπακογιάννη

( John.k -
Σίγουρα δεν την έβαλε η ίδια και ήταν τούρκοι χάκερς ? ) 
 
Επίθεση από Τουρκους χάκερς δέχτηκε ο λογαριασμός της Ντόρας Μπακογιάννη στο instagram, όπου ανέβασαν στο προφίλ της φωτογραφίες και βίντεο. Η βουλευτής της ΝΔ ενημέρωσε την εταιρεία για να κατεβάσει αμέσως το περιεχόμενο και να επανακτήσει η βουλευτής πρόσβαση στον λογαριασμό της. Ο λογαριασμός της αυτή την ώρα έχει επανέλθει.

Οι χάκερς «πείραξαν» το προφίλ της πρώην υπουργού Εξωτερικών, βάζοντας φωτογραφίες του Κεμάλ Ατατούρκ, χρησιμοποιώντας μια χαρακτηριστική φράση του: «Πόσο χαρούμενος είναι αυτός που λέει ότι είμαι Τούρκος». Σε μια από τις φωτογραφίες που είχαν ανεβάσει οι χάκερς η λεζάντα έγραφε: «Πετώντας τους Έλληνες στη θάλασσα».
 

Νοσοκομειακοί γιατροί: Εικονική πραγματικότητα παρουσιάζει η κυβέρνηση

"Έχουμε δεχθεί εκβιασμούς, απειλές, πειθαρχικές διώξεις, απολύσεις επειδή σηκώσαμε κεφάλι"


«Η εικονική πραγματικότητα που παρουσιάζει η κυβέρνηση δεν μπορεί να κουκουλώσει τις εγκληματικές της ευθύνες για την διαχείριση της πανδημίας», τονίζει σε ανακοίνωση της η ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών ΟΕΝΓΕ και εξαγγέλλει απεργιακές κινητοποιήσεις.

Όπως αναφέρει:

-Για τις άθλιες συνθήκες στις οποίες δουλεύουμε, για την εντατικοποίηση, για την σωματική και ψυχική μας εξουθένωση.