MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Ηλ. Κονοφάγος : Αποκάλυψη- Η Λιβύη «βγάζει» αλίπεδα και με ελληνική υφαλοκρηπίδα

Αποκάλυψη «βόμβα» από τον Ηλία Κονοφάγο, μέλος της επιτροπής ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών και γνώστης επί δεκαετίες του δημόσιου και ιδιωτικού χώρου στις έρευνες υδρογονανθράκων , με παρουσία στο παρελθόν στην Λιβύη, αποκάλυψε στον 98.4 ότι από επαφές του με αρμόδιους της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Λιβύης, γνωρίζει ότι την ώρα που η Τουρκία μας προκαλεί με έρευνες μετά τα 6 ν.μ. σε Ρόδο –Κάρπαθο-Κρήτη, η κυβέρνηση Σάρατζ ετοιμάζεται να δώσει προς αδειοδότηση αλίπεδα με τεμαχισμό και οριοθέτηση εντός τμημάτων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας νοτίως της Κρήτης, αμφισβητώντας και από την πλευρά της την υφαλοκρηπίδα/ ΑΟΖ της Κρήτης και της Γάδου και κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή της Ελλάδας , χτυπώντας «καμπανάκι» ότι αυτά τα αλίπεδα η Λιβύη θα τα παραχωρήσει προς αξιοποίηση στην Τουρκική Κρατική Εταιρεία Πετρελαίου. 

Η Τουρκία ετοιμάζει νέο «ντου» παράνομων μεταναστών σε Έβρο και νησιά

Plenary session week 28 2015 in Strasbourg -
Conclusions of the European Council (25-26 June
2015) and of the Euro Summit (7 July 2015)
and the current situation in Greece
Γράφει ο Νότης Μαριάς*

Ήδη από τις 14 Μαΐου 2020 με παρεμβάσεις μου στα ΜΜΕ είχα στηλιτεύσει τις προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου με τις οποίες ο τούρκος υπουργός εξωτερικών για άλλη μια φορά εργαλειοποιούσε το μεταναστευτικό καλώντας τους διάφορους χιλιάδες παράνομους μετανάστες που διαμένουν στην Τουρκία να περάσουν στην Ελλάδα.

Για τον λόγο αυτόν είχα καλέσει την κυβέρνηση να λάβει μέτρα προκειμένου να αποτραπεί το νέο από την Τουρκία σχεδιαζόμενο «ντου» των διαφόρων παράνομων μεταναστών στον Έβρο και στα νησιά του Αιγαίου.

Κ.Φίλης : Στρατηγική του de facto και τα 6 ν.μ.

Ο διευθυντής προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Αναλύσεων στο Πάντειο , Κωνσταντίνος Φίλης μιλώντας στον 98.4 , εξήγησε τι σημαίνει η νέα εκδοχή στην γενικότερη στρατηγική της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου με την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της Τουρκίας του αιτήματος της κρατικής εταιρείας πετρελαίου, για έρευνες σε μια περιοχή που εκτείνεται ανατολικά από την Ρόδο μέχρι νοτιοανατολικά της Κρήτης , περνώντας από Κάρπαθο και Κάσσο, μη αναγνωρίζοντας ελληνική υφαλοκρηπίδα-ΑΟΖ , παρά μόνο χωρικά ύδατα έως τα 6 ναυτικά μίλια στα ελληνικά νησιά, άρα θέλοντας παρά το διεθνές δίκαιο , να δημιουργήσει de facto κατάσταση ότι το εύρος των χωρικών μας υδάτων είναι έως τα 6 ν.μ. , άρα περιορίζοντας πλήρως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα. 

Κατέρρευσε το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα το Μάιο

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος επιδεινώθηκε έντονα τον Μάιο και υποχώρησε στις 88,5 μονάδες, έναντι 99,3 μονάδων τον προηγούμενο μήνα. Σύμφωνα με έρευνα οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ, επιδείνωση των προσδοκιών καταγράφηκε σε όλους τους τομείς πλην των κατασκευών, με εντονότερη την υποχώρηση στις υπηρεσίες και το λιανικό εμπόριο, και ηπιότερη αυτή στη βιομηχανία. 
  
Στην καταναλωτική εμπιστοσύνη η απαισιοδοξία κλιμακώθηκε οριακά σε σχέση με τον Απρίλιο, με τα περισσότερα νοικοκυριά να διατυπώνουν αρνητικές προβλέψεις για την πορεία των δικών τους οικονομικών τους δεδομένων και της ευρύτερης οικονομίας στους επόμενους 12 μήνες. 

Τι σημαίνει ο χαρακτηρισμός της Antifa στις ΗΠΑ ως τρομοκράτες

https://www.adl.org/resources/backgrounders/who-are-antifa
The United States of America will be designating ANTIFA as a Terrorist Organization. 

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) May 31, 2020
 
Γράφει ο Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας 

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα χαρακτηρίσουν την ANTIFA ως τρομοκρατική οργάνωση”, έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, δείχνοντας τη σκληρή στάση που σκοπεύει να κρατήσει.

Για να κατανοήσουμε τί ακριβώς σημαίνει η συγκεκριμένη απόφαση θα πρέπει να επισημάνουμε τα ακόλουθα: 

Έκθεση – βόμβα από το Υπ. Εσωτερικών της Γερμανίας – Λάθος συναγερμός το lockdown λόγω κορωνοϊού

Πιθανότατα σε κανένα σημείο ο κίνδυνος από τον νέο ιό δεν ξεπέρασε το κανονικό επίπεδο, αναφέρει η επίμαχη έκθεση του γερμανικού Υπ. Εσωτερικών 

Την ώρα που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας και τα βασικά μέσα ενημέρωσης ασχολούνται με τον έλεγχο των ζημιών από το lockdown, μια έκθεση από το Υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας αμφισβητεί το επίπεδο συναγερμού που υπήρξε από την κρίση του κορωνοϊού. 

"Η επικινδυνότητα του Covid-19 υπερεκτιμήθηκε: πιθανότατα σε κανένα σημείο ο κίνδυνος από τον νέο ιό δεν ξεπέρασε το κανονικό επίπεδο", αναφέρει η επίμαχη έκθεση.

Συρίγος: Η Τουρκία Προετοιμάζει το έδαφος - Κάνει πόλεμο νεύρων

Αυτό εντάσσεται μέσα σε έναν πόλεμο νεύρων που κάνει η τουρκική πλευρά προς την ελληνική

Για τις τουρκικές κινήσεις και τη δημοσίευση στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβέρνησης που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Αθήνας, μίλησε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ ο διεθνολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Άγγελος Συρίγος.
Επεσήμανε τη σημασία της λέξης πρόθεση, καθώς η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί και η δημοσίευση αφορά την επιθυμία της κρατικής εταιρίας πετρελαίου της Τουρκίας να κάνει έρευνες σε περιοχές που εμπεριέχονται στην οριοθέτηση ΑΟΖ του τουρκολυβικού μνημονίου.

Ι. Μάζης: Τα μεγαλύτερα προβλήματα της Ελλάδας από τον Έβρο έως την νότια Κρήτη με κοινό παρονομαστή την Τουρκία

Ι. Μάζης: Τα μεγαλύτερα προβλήματα της Ελλάδας από τον Έβρο έως την νότια Κρήτη με κοινό παρονομαστή την Τουρκία