MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ : Υπερασπίζονται οι Έλληνες Ευρωβουλευτές τα εθνικά συμφέροντα στην ΕΕ;

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr


Παλαιότερα τους Έλληνες Ευρωβουλευτές τους έστελναν στο Ευρωκοινοβούλιο τα πολιτικά κόμματα ανάλογα με το ποσοστό που λάμβαναν στις Ευρωεκλογές και τη σειρά που είχαν ε3κείνοι στα ευρωψηφοδέλτια!

Τώρα όμως τους Ευρωβουλευτές τους στέλνει στην Ευρωβουλή ο ελληνικός λαός, αφού δεν αποτελούν μόνο επιλογή του κομματικού μηχανισμού, αλλά και δικής του επιλογής! Άρα έχει ευθύνη των επιλογών του ο ελληνικός λαός!

Θανάσης Κ : «Παράδοξα» πράγματα…

Του Θανάση Κ. 

Στην Ελλάδα παρατηρείται σήμερα το εξής “παράδοξο” φαινόμενο: –Οι ίδιοι άνθρωποι που ζητούν μέσα στην Ελλάδα να τα βρούμε με εξαιρετικά εθνικιστές γείτονες, από την άλλη πλευρά, “κατακευραυνώνουν” ως “εθνικιστική” κάθε εσωτερική αντίθεση προς επώδυνες εθνικές υποχωρήσεις!

–Οι ίδιοι άνθρωποι, μέσα στην Ελλάδα, που θεωρούν ως “φυσιολογικό” να απειλεί ή Τουρκία τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, από την άλλη πλευρά θεωρούν… “γραφικό εθνικισμό” να μη θέλουν οι Έλληνες να τα παραχωρήσουν!

–Οι ίδιοι άνθρωποι που θεωρούν το Διεθνές Δίκαιο ότι είναι η μοναδική βάση ρύθμισης των Διεθνών Σχέσεων (που προφανώς… δεν είναι) διακηρύσσουν ότι όσα προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο υπέρ μας, πρέπει να τα διαπραγματευθούμε εν όψει απειλών από επίβουλους γείτονες.

Η «τέχνη της προπαγάνδας» όπως τη δίδαξε στο σύγχρονο κόσμο ο Γιόζεφ Γκαίμπελς

Μπορεί να έδρασε στη ναζιστική Γερμανία, οι πρακτικές του όμως διατηρούνται άσβεστες μέχρι και σήμερα.

Καταλύοντας τη δημοκρατία και αναλαμβάνοντας τα ηνία της εξουσίας, ένα από τα πρώτα πράγματα που φρόντισε να στήσει ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν το Υπουργείο Προπαγάνδας, αναμφίβολα ό,τι πιο ειλικρινές έκανε στα χρόνια που βρισκόταν στην εξουσία.

Υπουργός, ο κατ’ εξοχήν εμπνευστής της πρακτικής της προπαγάνδας, Joseph Goebbels (Γιόζεφ Γκαίμπελς), στον οποίο το ναζιστικό κόμμα όφειλε μεγάλο μέρος της δημοτικότητας και της επιτυχίας του.

Η Ρωσία, ο Covid και η κοινωνική παρακολούθηση

Το σύστημα παρακολούθησης των ανθρώπων και ειδικά της συμπεριφοράς τους, λειτουργεί στην Κίνα πολύ πριν την πανδημία – στην οποία οι πάντες ελέγχονται από την κυβέρνηση της, μέσω των κινητών τους τηλεφώνων. Φαίνεται δε πως με πρώτα τα αυταρχικά κράτη, όπως στο παράδειγμα της Μόσχας, η πανδημία θα χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία για τη γενικότερη παρακολούθηση και για τον έλεγχο των μαζών – οπότε η επικράτηση του Μεγάλου Αδελφού στη Δύση είναι θέμα χρόνου. Είτε εκούσια, είτε ακούσια, ενδεχομένως με την εγκατάσταση μικροτσίπ που ήδη δοκιμάζονται σε μερικές χώρες, όπως στη Σουηδία.


Επικαιρότητα

Ασφαλώς ακούγεται γραφικός κανείς όταν εκφράζει τους φόβους του, σχετικά με τη χρησιμοποίηση της «πανδημίας» για τον έλεγχο της μάζας – των πληβείων από τις εκάστοτε ελίτ. Εν τούτοις, τα γεγονότα τεκμηριώνουν το αντίθετο – όπως στο παράδειγμα της Ρωσίας, έτσι όπως παρακάτω περιγράφεται από έναν παθόντα.