MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Ηχηρή απάντηση με στοχευμένα μέτρα κατά της Τουρκίας αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο προειδοποιεί την Τουρκία με στοχευμένα μέτρα στο κείμενο των συμπερασμάτων . EPA, OLIVIER HOSLET

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το οποίο έκανε ένα βήμα πιο μπροστά από την απόφαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων στο θέμα των παράνομων δραστηριοτήτων της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ, έδωσε ηχηρή απάντηση στην Τουρκία καθώς στο κείμενο που εγκρίθηκε, υιοθετήθηκε σε επίπεδο ηγετών η εν λόγω απόφαση και επιπλέον γίνεται λόγος και για “στοχευμένα μέτρα”, πέραν της καταδίκης της Τουρκίας και της υποστήριξης της πρόσκλησης για την επιβολή “κατάλληλων μέτρων” και κατά προσώπων, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Συνέντευξη Ν. Λυγερού με τον Γ. Καρποδίνη

Συνέντευξη Ν. Λυγερού με τον Γ. Καρποδίνη, Albedo 14.

20 Ιουν 2019

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Εξελίξεις, Τουρκία, Προκλήσεις

Η. Κονοφάγος: Θέμα περιβαλλοντικής ασφάλειας η γεώτρηση του Πορθητή

Πολιτική η γεώτρηση της Τουρκίας στην Τουρκική ΑΟΖ. Ο ειδικός σε θέματα υδρογονανθράκων και μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών Ηλίας Κονοφάγος μιλώντας στον 98.4 έδωσε μία συγκλονιστική διάσταση τεχνικού χαραχτήρα στην παράνομη γεώτρηση του Τουρκικού Πορθητή Δυτικά της Πάφου. 

Όπως είπε οι 18 εταιρείες – υπεργολάβοι – που εργάζονται γι αυτή τη γεώτρηση, γιατί διαφορετικά δεν μπορεί να λειτουργήσει, δημιουργούν σοβαρά ζητήματα ασφάλειας του περιβάλλοντος για το οποίο η ΕΕ έχει πολύ σκληρό πλαίσιο και κατά τη γνώμη του αυτό θα έπρεπε να αναδειχτεί στη Σύνοδο Κορυφής με κυρώσεις στους υπεργολάβους που αναγκαστικά θα πάγωναν κάθε έρευνα από το Τουρκικό γεωτρύπανο. 

Καλεντερίδης: «Για τα μάτια του κόσμου η γεώτρηση της Τουρκίας»

Ο καταιγισμός ενεργειών από πλευράς της Τουρκίας, πηγάζει από την ανακοίνωση ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ήρθε σε συμφωνία με την κοινοπραξία που έχει αναλάβει την εκμετάλλευση του κοιτάσματος «Αφροδίτη», ανέφερε ο Σάββας Καλεντερίδης, Αξιωματικός εν αποστρατεία και Γεωστρατηγικός Αναλυτής, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι».

Μάζης : Ελληνοτουρκικά ΜΟΕ – επικίνδυνες ‘συναναστροφές’

Ιωάννης Μάζης

Η Τουρκία με τας προκλητικάς και παρανόμους NΟΤΑΜ Α5876/2016, Α5882/2016, Α3603/2017, Α3764 (και όχι μόνον…) έχει επαρκώς τεκμηριώσει την πρόθεσίν της να ακυρώσει την ελληνικήν εθνικήν κυριαρχίαν εις το Ανατολικόν Αιγαίον καθ’ ολοκληρίαν και καθ’ όλον το έτος, παραβιάζουσα σαφώς πέραν οιουδήποτε διεθνοδικαϊκού θεσφάτου, πάντα τα συμφωνηθέντα εις τα ΜΟΕ Παπούλια-Γιλμάζ και Μπακογιάννη-Γκιούλ.