MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Ελληνική εξωτερική πολιτική, χωρίς τους Έλληνες, την Ελλάδα και τον Ελληνισμό;

Γράφει ο Κώστας Λάμπος
 
 
 
Λεπτό, σημαντικό και δύσκολο θέμα η εξωτερική πολιτική. Κρίσιμο θέμα όταν ασκείται με βάση τα εθνικά συμφέροντα και με γνώση και επίγνωση. Όταν όμως ασκείται με βαθιές υποκλίσεις, υποκριτική αισιοδοξία και καθ’ υπαγόρευση και με βάση ξένα συμφέροντα και μάλιστα αυτά του Ηγεμόνα και των χρήσιμων ηλιθίων του, τότε καταντάει κοροϊδία σε εξευτελιστικό βαθμό. Σε τέτοιο μάλιστα βαθμό που δίνει το δικαίωμα στον ορκισμένο εχθρό σου να σε αποκαλεί ‘φίλο’ του ακόμη και ‘αδερφό’ του, κι’ εσύ να χασκογελάς και τάχα να  χαίρεσαι, ενώ ξέρεις πως ότι κάνει, το κάνει βάσει μακροχρόνιου σχεδίου, με σκοπό να έρθει κάποια νύχτα να λεηλατήσει τον τόπο σου, να αφανίσει την πατρίδα σου και να σε σφάξει.  
 

Δουλοπρέπειας συνέχεια… Κωνσταντίνος Μητσοτάκης 1991 – Κυριάκος Μητσοτάκης 2023

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας
Recep Tayyip Erdogan, Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023.
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Γράφει η
ΦΑΝΟΥΛΑ ΑΡΓΥΡΟΥ*
 
Όταν ανακοινώθηκε ότι ο τότε Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Τζιώρζ Μπούς (πατέρας) θα επισκεπτόταν την Ελλάδα στις 18 Ιουλίου 1991, κατά την πρωθυπουργία πατέρα Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (με πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή και ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ανδρέα Παπανδρέου) γυναίκες από όλα τα κόμματα και πιστεύω στην Κύπρο ενώθηκαν και συμφώνησαν να διαμαρτυρηθούν στην Αθήνα για την απελευθέρωση της Κύπρου από τη τουρκική κατοχή, για τη αμερικανική στάση έναντι της Κύπρου και της δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας, που είχε δεχθεί δίχως λαϊκή εντολή ένα χρόνο νωρίτερα το Μάρτιο του 1990 ο Πρόεδρος Γιώργος Βασιλείου με το διαβόητο ψήφισμα 649/90. Βρισκόμουν στην Κύπρο τότε και με περιέλαβαν στην ομάδα οι διοργανώτριες Μαίρη Παπαδοπούλου και Ελένη Βραχίμη.