MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Σοκ για την Pfizer – Κραχ 70% στις πωλήσεις εμβολίων Covid μετά το... αφήγημα που κατέρρευσε - Ζημίες 2,3 δισ. το γ' τρίμηνο 2023

Η διοίκηση της Pfizer ανακοίνωσε ζημιές 17 σεντς ανά μετοχή ή αλλιώς ζημιές 2,38 δισ. δολαρίων
 
Ζημιογόνο αποδείχθηκε το γ’ τρίμηνο 2023 για την Pfizer, καθώς η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία αναγκάστηκε να διαγράψει από τον ισολογισμό αποθέματα, αξίας 5,6 δισ. δολαρίων, τα οποία αφορούσαν εμβόλια και φάρμακα κατά της Covid.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της Pfizer ανακοίνωσε ζημιές 17 σεντς ανά μετοχή ή αλλιώς ζημιές 2,38 δισ. δολαρίων.

Παρά την κάμψη, πάντως, οι παραπάνω επιδόσεις ήταν καλύτερες των προβλεπόμενων, καθώς οι αναλυτές ανέμεναν ζημιές 34 σεντς.

Διευκολύνουμε την «μετακίνηση Τούρκων πολιτών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου»

Μόλις προχθές ο Ερντογάν μίλησε για τη…Θεσσαλονίκη, οι Τούρκοι κάνουν ότι θέλουν στο Αιγαίο και το μόνο που έχουν «κόψει» είναι οι παραβιάσεις στον αέρα. Όλα τ΄ άλλα είναι ίδια και χειρότερα…
 
Στην Αθήνα η ελληνική κυβέρνηση κάνει ότι δεν ακούει και δεν καταλαβαίνει. Προχωρά ακάθεκτη στον δρόμο της «ελληνοτουρκικής προσέγγισης» που μας οδηγεί μαθηματικά σε αδιέξοδο. Η Τουρκία ζητά, εμείς δίνουμε, χωρίς να απαιτούμε το παραμικρό!
 
Τελευταίο δείγμα αυτής της πολιτικής τα όσα δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης.
 

ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ για τη δημόσια υγεία και ο Παν. Παπανικολάου το φωνάζει με στοιχεία και γεγονότα

Δεν έχει νόημα να μιλάμε πλέον για «καμπανάκια κινδύνου» για ενδεχόμενη «κατάρρευση του δημόσιου τομέα της υγείας»! Πλέον μιλάμε για πλήρη διάλυση και αυτό δεν είναι ούτε σχήμα λόγου, ούτε σύνθημα. Ο γγ της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) Παναγιώτης Παπανικολάου το αποδεικνύει με στοιχεία ατράνταχτα. Το τι συμβαίνει σε δημόσια νοσοκομεία τις τελευταίες ημέρες είναι μία από τις αποδείξεις που καταθέτει και όλα αυτά εξηγούν γιατί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας αποφάσισε ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα από τις 13 Νοεμβρίου θα αναστείλει την λειτουργία του! Όχι δεν πρόκειται για απεργία, αλλά για προστασία των ασθενών και των πολιτών που καλύπτει το νοσοκομείο. Να επισημάνουμε ότι το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας είναι το πρώτο σε αριθμό αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών.