MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

«Μπλέκοντας» το δημογραφικό με το μεταναστευτικό δεν λύνεις τίποτα από τα δύο- Η ομιλία του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ,μιλώντας στο Συνέδριο «Δημογραφικό – Η μεγάλη Πρόκληση», που διοργανώνουν η Next is Now και η Dome Consulting, «έμπλεξε» δύο θέματα: το δημοσγραφικό με το μεταναστευτικό.
 
Είπε συγκεκριμένα:
 
«Ταυτόχρονα όμως, η ώριμη και κυρίως η συνειδητή ένταξη αλλοδαπών στην ελληνική κοινωνία θα ανακουφίσει και την πληθυσμιακή μας υποχώρηση. Και η εμπειρία μας από το πρώτο κύμα των Αλβανών μεταναστών, είναι μία εμπειρία θετική για την ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία. Η δεύτερη γενιά των οικογενειών αυτών έχουν πια ως πατρίδα τους την Ελλάδα και τόπο καταγωγής τη χώρα των γονιών τους. Και η εικόνα των μαθητικών μας παρελάσεων θα αποδεικνύει ότι πράγματι αξίζουν να αποκαλούνται Έλληνες όσοι μετέχουν της ελληνικής παιδείας».
 

Φίλης Γ.: Ηλίθιος ή προδότης όποιος δεν βλέπει ότι οι Τούρκοι χτίζουν αφήγημα εισβολής στα νησιά.

Ο κ. Γιώργος Φίλης, διδάκτωρ Γεωπολιτικής και καθηγητής Γεωστρατηγικής, μίλησε για την κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων (08-06-2022).


Ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι "Οι Τούρκοι χτίζουν αφήγημα εισβολής στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Όποιος δεν το βλέπει, λυπάμαι πάρα πολύ, ή είναι ηλίθιος και το λέω ξεκάθαρα πλέον, ή είναι προδότης και έχει δόλο. Δεν υπάρχει άλλη περίπτωση πλέον, μετά από αυτά που βιώνουμε".

Ο κ. Φίλης τόνισε ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι οι σύμμαχοί μας να μας πιστέψουν ότι θα αντιδράσουμε και το δεύτερο είναι να μας πιστέψουν οι ίδιοι οι Τούρκοι.
 

«Σαρώνει» η ακρίβεια τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς: Αύξηση 33% στο ψωμί – Στα ύψη αυγά και ζυμαρικά

Αδειάζει καθημερινά το καλάθι της νοικοκυράς - Οι τιμές πριν και μετά τον πόλεμο σε βασικά είδη διατροφής

Μεγάλες ανατιμήσεις σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης. Οι καταναλωτές δεν μπορούν πλέον να πάνε για ψώνια ούτε σε σούπερ μάρκετ, αλλά ούτε και σε λαϊκές αγορές! Απλησίαστες είναι οι τιμές, αλλά και δυσβάσταχτες οι αυξήσεις σε λογαριασμούς ρεύματος, καύσιμα και πρώτες ύλες.

«Τσουνάμι» αυξήσεων

Σε απόγνωση είναι εδώ και μήνες τα ελληνικά νοικοκυριά καθώς δεν μπορούν να βάλουν στο καθημερινό τους τραπέζι ακόμα και βασικά είδη διατροφής. Η ακρίβεια ροκανίζει τα εισοδήματά τους, και η κυβέρνηση μοιράζει επιδόματα-ψίχουλα, προβλέποντας ανάπτυξη! Αποκαλυπτική της κατάστασης είναι η σύγκριση των τιμών από τον Ιανουάριο του 2022 και πριν ξεκινήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, με τον Ιούνιο.

Ι.Μάζης στο Directus: Ο Ερντογάν θα πάρει τέτοια απάντηση που θα την θυμάται διά βίου – Ας κοπιάσει αν θέλει η Τουρκία

Συνέντευξη στον Ανδρέα Μουντζουρούλια & στο Directus.gr παραχώρησε ο Kαθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιωάννης Μάζης.