MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Αγγ. Συρίγος : Λιβυκά τεμάχια σε Ελληνική Υφαλοκρηπίδα για την ΤΡΑΟ

Ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Διεθνούς Δικαίου , Άγγελος Συρίγος, αναφερόμενος στις πληροφορίες που αποκάλυψε από την κρατική εταιρεία πετρελαίου της Λιβύης, ο Ηλίας Κονοφάγος στον 98.4, είπε και ο ίδιος στον 98.4 ότι είναι η πιθανότερη επόμενη κίνηση, όπου στην βάση του παράνομου μεν τουρκο-λιβυκού μνημονίου, που παράγει δε αποτελέσματα γεωπολιτικά, η Λιβύη δια της κυβέρνησης Σάρατζ που οι «πνεύμονες» της είναι στην Άγκυρα, θα προκηρύξει διαγωνισμό θαλάσσιων τεμαχίων που θα περιλαμβάνουν και τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, νότια της Κρήτης και η Τουρκική εταιρεία πετρελαίου θα εμφανιστεί για να τα διεκδικήσει. 

ΦΕΚ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ, ΠΟΙΟΙ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΕΩΣ ΚΑΙ 10 ΕΤΩΝ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ

ΑΥΤΟΙ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΦΕΚ 54/Α/11-3-2020 

Σύμφωνα με το νέο νόμο 4675/2020 – ΦΕΚ 54/Α/11-3-2020 εφόσον δοθεί οδηγία υποχρεωτικού εμβολιασμού από διεθνή ή ελληνικό οργανισμό, οφείλουν όσοι θεωρηθεί απαραίτητο να δεχθούν τον εμβολιασμό. Όσοι αρνηθούν θα φυλακίζονται, σύμφωνα με το άρθρο 284 του νέου ποινικού κώδικα που βγήκε πριν αποχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία. Το άρθρο 284 προβλέπει: 

1. Όποιος παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει ο νόμος ή η αρμόδια αρχή για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας τιμωρείται με φυλάκιση. Αν η παραβίαση αυτή είχε ως συνέπεια να μεταδοθεί η ασθένεια σε άνθρωπο, επιβάλλεται κάθειρξη μέχρι δέκα ετών.

Παραίτησαν 4 μέλη του Δ.Σ. του ΕΟΤ - Αρνήθηκαν να υπογράψουν τη σκανδαλώδη ανάθεση στην Marketing Greece

Τριγμούς στον ΕΟΤ και στο υπουργείο Τουρισμού προκαλούν οι παραιτήσεις τεσσάρων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΤ τα οποία είχαν διοριστεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αφορμή στάθηκε η απευθείας ανάθεση της τουριστικής καμπάνιας της χώρας, ύψους 32 εκατ ευρώ στην εταιρεία Marketing Greece η οποία αποφασίστηκε εν μέσω πανδημίας και προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όχι μόνο. 

Καμία θεωρία δε διδάσκει ιδιωτικοποίηση κερδών και κρατικοποίηση ζημιών

Η κρίση της πανδημίας, οδηγεί νομοτελειακά στη μεγαλύτερη αύξηση του ρόλου του κράτους στην οικονομία. Η πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να τροποποιήσει τη νομοθεσία για τις κρατικές ενισχύσεις, διευκολύνει τις εθνικές κυβερνήσεις να στηρίξουν επιχειρήσεις που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας, αλλά ανοίγει ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα μέχρι που μπορεί να φθάσει και με τι όρους η κρατική στήριξη στον ιδιωτικό τομέα. 

Του Ηλία Πεντάζου*

Πρόσφατα ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε σχέδιο στήριξης των αερομεταφορών περιλαμβανομένης και της Aegean. Μέτρο σωστό, διότι θα ήταν άδικη και άνιση η μεταχείριση της εταιρείας, τη στιγμή που οι διεθνείς ανταγωνιστές της λαμβάνουν «πακέτα» κρατικών ενισχύσεων, βεβαίως υπό την ασφαλιστική δικλείδα της μετοχικής συμμετοχής του Δημοσίου στο κεφάλαιο της εταιρείας και της παρουσίας εκπροσώπων του στη εταιρική διακυβέρνηση (βλέπε Lufthansa).