MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Εξηγήσεις για τις υποκλοπές ζητά από τον Μητσοτάκη η Ευρώπη

Μπορεί το Μέγαρο Μαξίμου και οι δημοσκοπικές εταιρείες να μας λένε ότι δεν μας …ενδιαφέρει το σκάνδαλο των υποκλοπών, αλλά αυτό έχει μικρή σημασία για την Ευρώπη που η σημερινή κυβέρνηση επικαλείται συχνά…


Οι υποκλοπές είναι μέγα θέμα και εξηγήσεις αναμένονται. Αυτό είπε η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αξιών και Διαφάνειας Βιέρα Γιούροβα στο @insidestory_gr.

Κι εμείς οι Έλληνες πολίτες το ίδιο ότι κι αν λένε οι δημοσκοπήσεις…
 

Η Ευρώπη δέχτηκε ΕΠΙΘΕΣΗ από τις ΗΠΑ και ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ! O S. Ritter εξηγεί

Ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών των αμερικανών πεζοναυτών καταθέτει τις γνώσεις του…


Ως πολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής, ο Scott Ritter, πρώην αξιωματικός πληροφοριών των αμερικανών πεζοναυτών και επιθεωρητής όπλων των Ηνωμένων Εθνών, έχει μεγάλη ζήτηση από αυτούς που θέλουν να μάθουν την αλήθεια από μέσα από την Αμερική, χωρίς σκιές προπαγάνδας των διεθνιστικών μέσων ενημέρωσης.

«Η «μεγάλη επανεκκίνηση» και οι εχθροί της»-Χρ.Καπούτσης

Άρθρο – ανάλυση του Χρήστου Καπούτση Δημοσιογράφου και Συγγραφέα

Τα όσα συμβαίνουν, στην Ουκρανία, στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο, στο Ιράν, στην Ιταλία στη Βρετανία και αλλαχού, στις φλεγόμενες περιοχές του πλανήτη, δεν αποτελούν παρά μόνο, ψηφίδες της Μεγάλης Εικόνας, των κατακλυσμιαίων αλλαγών και ανατροπών που έρχονται και  που αυτή τη στιγμή είναι «αδιανόητη» η ΤΕΛΙΚΗ μορφή τους. 
 

Οι Ελληνες δεν εμπιστεύονται πολιτικούς και δημοσιογράφους

( John.k - Το πολιτικό σύστημα και οι δημοσιογράφοι της Ελλάδας, δείχνουν να εκφράζουν για την ακρίβεια, περισσότερο τα συμφέροντα της Ελίτ της Αγγλίας παρά αυτά των Ελλήνων πολιτών )
 
Ερευνες πανελλαδικής εμβέλειας από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
 
Η συζήτηση που έχει αρχίσει στην Ελλάδα για την αξιοπιστία της δημοσιογραφίας και τον βαθμό της εμπιστοσύνης της ελληνικής κοινής γνώμης στα ΜΜΕ δείχνει ότι το πρόβλημα της ελευθερίας του Τύπου απασχολεί περισσότερο από όσο θα ήθελαν η κυβέρνηση και τα φιλικά της ΜΜΕ.
 
Η δημοσκόπηση που παρουσίασε στις 20 Σεπτεμβρίου η «δημοκρατία» ήταν ενδεικτική της άποψης που έχουν οι Ελληνες πολίτες για τη λειτουργία των ΜΜΕ στη χώρα μας. Το 85,8% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν είναι καθόλου ή όχι ιδιαίτερα ικανοποιημένο από τη λειτουργία των ΜΜΕ στην Ελλάδα.
 

Ασύμμετρες, πολεμικές εξελίξεις

Αν και οι ΗΠΑ ωφελούνται σε μεγάλο βαθμό, ενδεχομένως επίσης η Ουκρανία για να συνεχισθεί η στήριξη της από το ΝΑΤΟ, είναι μάλλον υπερβολικό να εκλάβει κανείς τα λόγια του προέδρου Biden ως παραδοχή ενοχής, για την «επίθεση» στους ρωσικούς αγωγούς – ενώ το πιθανότερο είναι να μην μαθευτεί ποτέ ο πραγματικός ένοχος. Αυτό που όμως είναι ξεκάθαρο θεωρείται το ότι, η «επίθεση» υποδηλώνει μία επικίνδυνη κλιμάκωση στον «πόλεμο δια αντιπροσώπων» της Δύσης με τη Ρωσία – ο οποίος δεν είναι καθόλου απίθανο να εξελιχθεί σε πυρηνικό, αφού ο Ρώσος εισβολέας, ο Putin, δεν φαίνεται καθόλου να μπλοφάρει. Επίσης ξεκάθαρη είναι η αδυναμία της Ευρώπης να διατηρήσει το βιοτικό επίπεδο και την ευημερία της, χωρίς τη ρωσική ενέργεια και τις ρωσικές πρώτες ύλες – ενώ δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει πώς θα αντιδράσουν κράτη όπως η Γερμανία, όταν οι Πολίτες τους βρεθούν βυθισμένοι σε κρίσεις, πολύ χειρότερες από αυτήν που βιώσαμε και συνεχίζουμε να βιώνουμε εμείς οι Έλληνες, μετά την επιβολή των μνημονίων.
.