MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Δημήτρης Σταθακόπουλος: Γιατί η Βρετανία έδινε πάντα σημασία στην Τουρκία

Οι βρετανοτουρκικές σχέσεις έχουν ιστορικό βάθος από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με την οποία είχε συμφέροντα η Αγγλία. 
 
Άλλωστε οι Οθωμανοί πούλησαν την Κύπρο στους Άγγλους. Συνέντευξη στον Λάζαρο Μαύρο και τον Μάριο Πούλλαδο. 
 
Από την Πρώτη Εκπομπή στο Ράδιο Πρώτο της Κύπρου, της 7-1-2021. 
 
Η εκπομπή μεταδίδεται από Δευτέρα έως Παρασκευή πρωί από 06.00 έως 09.00.
 

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στον Λ. Καλαρρύτη, Παραπολιτικά 90,1.

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στον Λ. Καλαρρύτη, Παραπολιτικά 90,1

08 Ιανουαρίου 2021

Με θέμα :  Εξελίξεις, Τουρκία, Γεωπολιτικά, Πανδημία

Η Ελληνική επανάσταση του 1821 - 200 χρόνια πορείας του Ελληνισμού/ το έθνος και το κράτος

Η εκπομπή ανοίγει με μια παρέμβαση – έκπληξη , με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 , με τον τέως Πρόεδρο της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας και Επίτιμο Καθηγητή της Νομικής Σχολής, στο Τομέα Δημοσίου Δικαίου, 

του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Προκόπη Παυλόπουλο

Στη συζήτηση που ακολουθεί καταθέτουν την οπτική τους : 
 

Νότης Μαριάς: Bόμβα Δικαστηρίου ΕΕ: Για το κούρεμα των καταθέσεων φταίει η Κύπρος!!! Καμιά ευθύνη σε Eurogroup και τρόικα – Στο απυρόβλητο η Ευρώπη των Τραπεζών

Η απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ (ΔΕΕ) για «το κούρεμα» των κυπριακών καταθέσεων με την οποία το Eurogroup «βγήκε λάδι» αποτελεί για άλλη μια φορά απόδειξη πως κανένα όργανο της ΕΕ αλλά και των κρατών μελών της δεν τολμά να ακουμπήσει το «Άγιο δισκοπότηρο της Ευρώπης των Δανειστών» το οποίο βεβαίως δεν είναι άλλο από το Eurogroup (Ευρωομάδα). Έτσι και με τη βούλα του ΔΕΕ στις 16/12/2020 το Eurogroup είναι «λευκή περιστερά» και φυσικά κανένας δεν μπορεί να το αγγίξει.